The Pros And Cons Of Hitch Hiking (album)

11 januari 2019

The Pros And Cons Of Hitch Hiking (album)

Informatie:

Concept album van Roger Waters, uitgebracht op 30 april 1984

Het concept , zoals die door Waters in 1977 geschreven is, verteld het verhaal rond een man’s gedachten tijdens een road trip door Midden-Europa , met de nadruk op zijn midlife crisis , en hoe hij droomt van overspel met een lifter. Tevens wordt hij ook geconfronteerd met andere angsten en paranoia , en dit alles vind plaats in de vroege ochtenduren tussen 04:30 uur en 05:12 uur op een niet nader genoemde dag.

In juli 1977, Waters speelde een deel van de muziek-demo’s van wat hij bij elkaar had geknutseld , maar hij speelde ook delen van een ander album dat hij aan het voorbereiden was getiteld “Brick In The Wall”, aan de rest van zijn bandleden van Pink Floyd. Na een lang debat , besloten ze dat ze liever het concept van “Brick In The Wall” gingen, ook al dacht hun manager, Steve O’Rourke ,dat het een beter klinkend begrip was, en belde David Gilmour dat Pros And Cons muzikaal sterker was.

“Brick In The Wall” , gewijzigd in “The Wall”, werd de volgende Pink Floyd album in 1979, en Waters seponeerde Pros And Cons.

In het begin van 1983 , na zijn afsplitsing van de band, nam Waters het concept zelf van de plank. Het album werd opgenomen in drie verschillende studio’s tussen februari en december 1983 in Londen: de Olympic Studios, Eel Pie Studios en in Waters ‘ eigen biljartzaal , de studio waar zijn demo’s werden gemaakt. Verschillende mensen verscheen op het album , waaronder dirigent Michael Kamen , de vocale talenten van acteur Jack Palance , saxofonist David Sanborn en rock en blues gitarist Eric Clapton .

Track 7 , 04:50 ( Go Fishing ) bevat hetzelfde refrein als “The Fletcher Memorial Home” van Pink Floyd’s The Final Cut, dat gebruikt werd voor de zin: “The Fletcher Memorial Home for incurable tyrants and kings” . Dit nummer bevat ook de refrein melodie van “Your Possible Pasts “.

Vinyl uitgave in Nederland:

Catalogusnummer: 1C 064-2401051 (Harvest)

Musici:

Roger Waters – bass gitaar, rhythm gitaar, tape effecten, zang
Eric Clapton – lead gitaar, achtergrond zang, Roland gitaar synthesizer
Ray Cooper – percussie
Andy Newmark – drums, percussie
David Sanborn – saxofoon
Michael Kamen – piano
Andy Bown – hammond orgel, 12-string gitaar
Madeline Bell, Katie Kissoon, Doreen Chanter – achtergrond zang
The National Philharmonic Orchestra, uitgevoerd en gearrangeerd door Michael Kamen

Songs:

4.30 AM (Apparently They Were Travelling Abroad)
4.33 AM (Running Shoes)
4.37 AM (Arabs With Knives And West German Skies)
4.39 AM (For The First Time Today, part two)
4.41 AM (Sexual Revolution)
4.47 AM (The Remains Of Our Love)
4.50 AM (Go Fishing)
4.56 AM (For The First Time Today, part one)
4.58 AM (Dunroamin, Duncarin, Dunlivin)
5.01 AM (The Pros And Cons Of Hitch Hiking)
5.06 AM (Every Strangers Eyes)
5.11 AM (The Moment Of Clarity)

Geen reacties