The Man and The Journey Tour

6 januari 2019

The Man and The Journey Tour

Informatie:

“The Man and The Journey” was een van Pink Floyd’s vroege concept – shows, voor het eerst opgevoerd op 14 april 1969 in de Royal Festival Hall , Londen. Het evenement was getiteld “The Massed Gadgets Of Auximenes – More Furious Madness From Pink Floyd”. Beide delen van de show bevatte improvisaties rond verschillende Floyd songs , velen van hen nauw verwant aan de soundtrack uit de film More, die gelijktijdig werd geschreven .

Een opname van de show was bedoeld om te worden uitgebracht, maar afgelast omdat de meeste van het materiaal reeds werd uitgebracht in andere versies . “The Man and The Journey” is alleen beschikbaar op bootleg – opnamen . Een van de opnames werd gemaakt door de Nederlandse radiozender VPRO in Amsterdam op 17 september 1969 in het Concertgebouw. Een deel van de show werd opgenomen voor de radio – programma “Top Gear” op 12 mei 1969 . De opname is uitgebracht op de meer of minder officiële Italiaans cd: “Pink Floyd – The Complete Top Gear Sessions” (GDR CD 9206/AB ).

THE MAN

a) Daybreak (Grantchester Meadows)
b) Work (Biding My Time)
c) Afternoon (break, where tea was served for the band on stage)
d) Doing It (Up The Khyber)
e) Sleeping (Quicksilver)
f) Nightmare (Cymbaline)
g) Daybreak (Instrumentale versie van Grantchester Meadows)

THE JOURNEY

a) The Beginning (Green Is The Colour)
b) Beset The Creatures Of The Deep (Careful With That Axe, Eugene)
c) The Narrow Way (The Narrow Way, part three)
d) The Pink Jungle (Pow R. Toc H.)
e) The Labyrinth Of Auximenes (middenstuk van Interstellar Overdrive)
f) Behold The Temples Of Light (Instrumentaal)
g) The End Of The Beginning (Celestial Voices from A Saucerful Of Secrets)

The Man & The Journey
Concertgebouw Amsterdam
17 september 1969

Product informatie:

De bron voor deze bootleg komt van de VPRO opnames vanuit het Concertgebouw te Amsterdam dd. 17 september 1969. The Man & The Journey was een van Pink Floyd’s vroege concept shows, die voor het eerst opgevoerd werd op 14 april 1969 in de Royal Festival Hall te London en kreeg daar de titel The Massed Gadgets Of Auximenes – More Furious Madness From Pink Floyd mee. Veel songs van dit concert zijn geimproviseerde versies van bestaande Pink Floyd songs, waarvan een deel van More, die in die periode ook geschreven is.

(p) Friso Kuiper (gemastered) VPRO verslag door Gerhard den Hollander – The Essential RoIO collection

Tracks:

The Man:
1. Intro/Daybreak (part one) 8:57
2. Work/Afternoon 5:11
3. Doing It 1:18
4. Sleep 4:27
5. Nightmare/Daybreak (part two) 9:10

The Journey:
1. The Beginning 4:19
2. Beset The Creatures Of The Deep 6:27
3. The Narrow Way 5:10
4. The Pink Jungle 4:51
5. Labyrinth Of Auximenes 6:20
6. Behold The Temple Of Light 5:30
7. Celestial Voices 6:25

  

Beoordeling: *****

Een schitterende radio-opname van dit concert te Amsterdam. Waar het verhaal over gaat wordt je netjes in het Nederlands verteld door een vrouw, die ook nog netjes verteld dat er niet gerookt mag worden tot hilariteit bij het publiek. Tussen enkele songs hoor je verslaggever Gerard den Hollander tekst en uitleg geven.

De songs hebben bijna allemaal een andere werktitel.

The Man bevat:

Daybreak (Grantchester Meadows), Work (Biding My Time) en tijdens Afternoon word er zelfs thee geserveerd op het podium. Doing It (Up The Kyber), Sleep (Quicksilver), Nightmare (Cymbaline) en Daybreak part two (instrumentale versie van Grantchester Meadows).

The Journey bevat:

The Beginning (Green Is The Colour), Beset The Creatures Of The Deep (Careful With That Axe, Eugene), The Narrow Way (part three), The Pink Jungle (Pow R Toc H), Labyrinth Of Auximenes (middendeel van Interstellar Overdrive), Behold The Temple Of Light (instrumentaal nummer) en Celestial Voices (eind stuk van A Saucerful Of Secrets – een van de mooiste versies van Celestial Voices)

Dit is echt een juweeltje onder de bootleg cd’s en nog wel van een concert van Nederlandse bodem. Ook is deze bootleg op vinyl verkrijgbaar (zie foto 3). The Man & The Journey is ook verkrijgbaar onder andere titels en hoesontwerpen.

Floydian Theo, 22 januari 2007

Geen reacties