Rachel Fury

6 januari 2019

Rachel Fury

Rachel Fury is de artiestennaam van Rachel Brennock , een Engels zangeres ( hoewel haar vader en moeder zijn beide van Ierse afkomst), songwriter en actrice. Het meest bekend als achtergrond zangeres tijdens Pink Floyd’s wereldtournees 1987-1989.

Ze fungeerde als achtergrondzangeres voor de A Momentary Lapse of Reason Tour na te zijn voorgedragen aan de band door haar ex-vriend James Guthrie, Pink Floyd’s longtime opnametechnicus. Ze zong met Pink Floyd op tournee van 1987 tot 1989, en verschijnt op zowel de concert film en het live album Delicate Sound of Thunder, de Italiaanse tv-uitzending van het concert in Venetië (1989), en de (bootleg) MTV tapes van het concert in de Omni in Atlanta (1987). Tijdens deze live optredens, staat Fury bekend om de opening zang op ” The Great Gig in the Sky ” en voor de harmonisatie met David Gilmour op “Comfortably Numb”.

Na 1989, heeft Fury zich teruggetrokken uit het concertleven. Ze zou nu in Londen wonen en houdt zich bezig met het belang in het welzijn van dieren.

Geen reacties