Peter Jenner

6 januari 2019

Peter Jenner

Peter Jenner ( geboren 1943 ) is een Britse muziek- manager en een producer . Jenner, Andrew King en de originele vier leden van Pink Floyd waren partners in Blackhill Enterprises .

Na het behalen van een eerste klas graad in economie aan de Universiteit van Cambridge , werkte Jenner, op 21 jarige leeftijd, als docent aan de London School of Economics. Na vier jaar verliet hij de LSE, om nieuwkomer Pink Floyd te gaan managen. Jenner organiseerde een aantal gratis concerten in het Londense Hyde Park, waaronder het concert van The Rolling Stones in 1969 .

Jenner was manager van: Pink Floyd, T Rex, Ian Dury, Roy Harper, The Clash, The Disposable Heroes of Hiphoprisy, Robyn Hitchcock, Baaba Maal, Sarah Jane Morris, Denzil en Eddi Reader (Fairground Attraction). Jenner was ook 15 jaar de manager van Billy Bragg.

Pink Floyd, toen een onbekende band, begon betaalde boekingen in de Marquee Club in maart 1966, waar ze werden gadegeslagen door Jenner. De band speelde voornamelijk rhythm and blues songs, maar Jenner was onder de indruk van de vreemde akoestische effecten die Barrett en Wright tijdens hun optredens lieten horen. Jenner bezocht Waters en Mason in hun flat, en met zijn zakenpartner en vriend Andrew King werd overeen gekomen dat zij hun manager zouden worden, hoewel ze weinig ervaring met de muziek industrie hadden. Met behulp van geërfd geld zetten ze Blackhill Bedrijven op en kochten nieuwe instrumenten voor de band, alsmede een Selmer PA-systeem. Onder hun leiding , Pink Floyd begon op te treden op de Londense underground muziek scene, met name op een locatie geboekt door de London Gratis School in Notting Hill.

Jenner’s stem kun je aan het begin van Pink Floyd’s nummer “Astronomy Domine” horen, het openingsnummer op het album The Piper At The Gates Of Dawn.

Na Syd Barrett’s vertrek uit Pink Floyd in 1968 (Jenner en King geloofde dat Barrett het creatieve brein van de band was), besloten ze om hem te vertegenwoordigen en ontbonden hun overeenkomst met Pink Floyd omdat ze geen toekomst zagen in de band zonder Barrett. Zij zetten hun rriere als manager voort voor andere Britse rockbands.

Nadat Blackhill Enterprises uiteengevallen gevallen was (begin jaren 80), zette Jenner en zijn vrouw Sumi het bedrijf Sincere Management op, dat een scala aan artiesten onder haar hoede had, zoals Billy Bragg, Eddi Reader, Sarah Jane Morris, Robyn Hitchcock, The Unbending Trees en Outside Royalty.

Geen reacties