NICK MASON (BIOGRAFIE)

10 januari 2019

NICK MASON (BIOGRAFIE)

Nicholas Berkeley Mason is geboren op 27 Januari, 1944. Hij, net als Roger Waters, werd lid van de groep in 1965 toen ze de Abdabs werden genoemd. Hij is de drummer van Pink Floyd en is het enige lid dat op elk album van Pink Floyd voorkomt. De enige “all-time member” dus. Als songwriter heeft hij niet veel bijgedragen aan de songs voor de band, maar hij heeft wel twee solo albums gemaakt t.w. Profiles en Ficticious Sports.

Naast drummer voor Pink Floyd, is hij een autoverzamelaar. Hij bezit auto’s zoals een Ferrari 250 GTO, F40 en 246 GTS Dino, Bugatti 35B, Alpha- 2300, en een Maserati 250F. Hij woont veel autoshows bij en af en toe zie je hem ook wel eens aan een race meedoen. Zo heeft hij o.a. meegedaan aan de London To Brighton Veteran Car Run in 2002 en het Goodwood Festival of Speed in 2003. Zelfs heeft hij een boek over auto’s uitgegeven. Zie ook La Carrera Panamericana, de autorace door Mexico in 1991, waaraan hij deelgenomen heeft.

Op muzikaal gebied heeft hij na de laatste Pink Floyd toernee in 1994 niet veel meer gedaan. Wel had hij bij de afsluiting van de Roger Waters World Tour in 2002 een gast optreden met hem in London.

Daarna is hij bezig geweest met de vervaardiging van een boek over Pink Floyd. Het zou het meest complete verhaal over Pink Floyd worden, waaraan hij geruime tijd heeft gewerkt. Het boek heet “Inside Out – The personal history of Pink Floyd”.

In 2005 kwam hij dan nog één keer in aktie met Pink Floyd als complete band, tijdens een optreden van Live8. Tenslotte kwam hij ook nog aan het eind van Roger Waters The Wall show in de O2 Arena te London, op het podium, op 12 mei 2011.

In 2018 richtte hij samen met Lee Harris de band Nick Mason’s Saucerful Of Secrets op, met het doel het oude werk van Pink Floyd te gaan spelen (1965-1972).  De band bestaat uit:

  • Nick Mason – drums, gong, bell
  • Guy Pratt – bass, zang, cymbals op “A Saucerful of Secrets”, gong op “Set the Controls for the Heart of the Sun”
  • Gary Kemp – gitaren, zang
  • Lee Harris – gitaren, achtergrond zang
  • Dom Beken – keyboards, programming

In 2018 hadden ze eerst een paar optredens in England, waarna men in september van dat jaar een korte Europese tour deed. In het voorjaar 2019 zal men naar Noord Amerika gaan en ook weer Europese plaatsen aandoen.

Ook kwam in september 2018 een boxset inhoudende 3 albums van Nick Mason en Mason/Fenn die zowel als CD en LP uitkwam: Unattended Luggage

Geen reacties