Marooned

28 december 2018

Marooned

Informatie:

Muziek: Richard Wright, David Gilmour

Het stuk werd geschreven door David Gilmour en Richard Wright. De geluiden, die ze gebruiken, geven je het gevoel alsof je op een eiland zit ( zoals meeuwen en golven die breken op de kust ). Het werd gecomponeerd terwijl ze aan het jammen waren aan boord van de Astoria in het begin van 1993. De “high -pitch” gitaarklanken kwamen van een Whammy- pedaal , waardoor de gitaar een octaaf hoger klinkt, ook wel bekend als een “pitch shifter”. Ook kun je op de achtergrond de loeiende gitaar effecten van de originele opname van het Pink Floyd nummer “Echoes” horen, die Gilmour in dit nummer ingebouwd heeft.

David Gilmour heeft gezegd dat “vrijwel” alle “Marooned” versies geïmproviseerd wordt en dat hij: “probably took three or four passes at it and took the best bits out of each”.

Het nummer kreeg een Grammy Award in de categorie “Best Rock Instrumental Performance” tijdens de Grammy Awards van 1995.

Dit nummer is maar 3 keer live gespeeld: Op de twee data in Oslo , Noorwegen (waarvan er een wordt gepresenteerd op de Pulse DVD ) tijdens de “The Division Bell” tour 1994 en bij het ” The Strat Pack ” benefietconcert voor de 50ste verjaardag van de Fender Stratocaster gitaar , waar Gilmour op zijn # 0001 Stratocaster speelde.

Terug te vinden op:

The Division Bell
Echoes

Songtekst:

Instrumentaal

 

Geen reacties