Knebworth Festival 1975

5 januari 2019

Knebworth Festival 1975

Met het succes van Dark Side Of The Moon, was Pink Floyd een grote internationale act geworden en daarmee kwamen alle attributen van succes. Massive PA’s, spelen in grote stadions, drukte en een gebrek aan experimenten op het podium, althans in vergelijking met de vroege dagen. Dit was het laatste optreden van de Wish You Were Here tour en de band werd versterkt door twee zangeressen.

Deze show had een aantal grote technische problemen, de crew was moe na de Amerikaanse tour en had een zeer korte tijd voor het opzetten van een complex open lucht PA-systeem.

Bovendien moest er een soort van podium effect komen. Ze hadden geregeld dat als ze op het podium kwamen, een aantal Spitfires over vlogen, maar de vertragingen bij het opzetten van de PA , liep het niet synchroom en waren de Spitfires reeds geweest voordat ze het podium op kwamen.

De gehele set werd geplaagd door technische problemen en tijdens Raving And Drooling hield één van de PA er mee op. Een grote tragedie als dat gebeurt op zo’n prestigieus optreden.

Setlijst:

Raving And Drooling
You’ve Got To Be Crazy
Shine On You Crazy Diamond 1-5
Have A Cigar- ( met Roy Harper op zang)
Shine On You Crazy Diamond 6-9
Speak To Me
Breathe
On The Run
Time
The Great Gig In The Sky
Money
Us And Them
Any Colour You Like
Brain Damage
Eclipse

Encore :
Echoes

Het was tevens het laatste concert dat Pink Floyd (met Roger Waters) de Dark Side Of The Moon en Echoes speelde

Geen reacties