Jon Carin

5 januari 2019

Jon Carin

Jon Carin (New York, 21 oktober 1964) is een Amerikaanse musicus, producent, geluidstechnicus, schrijver en programmeur. Hij is een multitalent, hij speelt keyboard, gitaar, basgitaar, drums en hij zingt.

Carin is beter bekend als de front-man (leadzanger, keyboardist en gitarist) van de band Industry uit de jaren tachtig. In 1984 beleefde de band een doorbraak met het nummer”State Of The Nation” en werd later dat jaar vervolgd door het succesvolle album “Stranger To Stranger”.

Nadat de band uit elkaar gegaan was, werd hij door de producer van de band, Rhett Davies, gevraagd om samen te werken met Bryan Ferry op het album “Bryan’s Boys and Girls”. Toen voegde hij zich bij Ferry en speelde met hem op Live Aid in 1985. Daar ontmoette hij – in Londen – David Gilmour, de gitarist van Pink Floyd die daar ook voor Brian Ferry speelde. Hier begon zijn carrière in het assisteren en ondersteunen van andere artiesten. Zo toerde hij in 2006 met David Gilmour (op zijn “On An Island”-tour) en Roger Waters (op de tour “Dark Side Of The Moon Live”).

Discografie Floyd gerelateerde albums:

Pink Floyd – A Momentary Lapse of Reason
Pink Floyd – Delicate Sound of Thunder – cd en video
Pink Floyd – The Division Bell
Pink Floyd – P·U·L·S·E – cd en dvd
Pink Floyd – Echoes: The Best of Pink Floyd
Pink Floyd – Shine on
Pink Floyd – La Carrera Panamericana

David Gilmour – Remember That Night live-cd en dvd
David Gilmour – Live in Gdańsk live-cd en dvd

Roger Waters – In the Flesh live-cd en dvd
Roger Waters – Flickering Flame cd

Geen reacties