Joe Boyd

4 januari 2019

Joe Boyd

Joe Boyd (Boston, 5 augustus 1942) is een Amerikaans muziekproducer en voormalige eigenaar van productiebedrijf Witchseason. Boyd speelde een belangrijke rol in het lanceren van de carrières van Nick Drake, Fairport Convention, en The Incredible String Band en Pink Floyd.

In 1964 bracht Boyd voor het eerst een bezoek aan Groot-Brittannië, en in 1965 kwam hij terug om een buitenlandse vestiging van Elektra Records op te zetten. In 1966 opende Boyd de UFO Club, de eerste psychedelische balzaal van Londen. Hij werkte met UFO stamgasten Pink Floyd, en produceerde hun eerste single, “Arnold Layne”, en opnames van Soft Machine. Boyd werkte intensief samen met geluidstechnicus John Wood bij Sound Techniques studio in Chelsea. In deze studio, maakte Boyd en Wood een opeenvolging van gevierde albums met Britse folk en folkrock kunstenaars, met inbegrip van de Incredible String Band, Martin Carthy, Nick Drake, John Martyn, Fairport Convention en Richard Thompson. Sommige van deze werden geproduceerd door Boyd’s productiebedrijf, Witchseason.

Boyd keerde terug naar de Verenigde Staten aan het einde van 1970 om aan de slag te gaan als muziekproducer voor Warner Bros met specialiteit film muziek.

Geen reacties