Hey Hey Rise Up

13 augustus 2022

De single, die in april 2022 in eerste instantie digitaal werd uitgebracht ter ondersteuning van de bevolking van Oekraïne en nummer 1 bereikte in 27 landen, is op 7” en cd-single uitgebracht. Beide formaten bavatten een herwerkte versie van ‘A Great Day For Freedom’, afkomstig van het album van de band uit 1994, The Division Bell. De single is uitgebracht op 15 juli 2022 (exclusief Japan, waar het werd uitgebracht op 3 augustus 2022 – en de VS, Canada, Australië en Mexico, waar het werdt uitgebracht op 21 oktober 2022).

In de hoofdtrack worden David Gilmour en Nick Mason vergezeld door de oude Pink Floyd-bassist Guy Pratt, met Nitin Sawhney op keyboards, en zang van Andriy Khlyvnyuk van de Oekraïense band Boombox. De opbrengst van de fysieke single en de lopende digitale opbrengsten gaan naar humanitaire hulp in Oekraïne.

Voor deze limited edition-release keerde David Gilmour terug naar het nummer ‘A Great Day For Freedom’ van The Division Bell. Hij heeft het nummer herwerkt met behulp van de originele banden met Nick Mason op drums en Richard Wright op keyboards, samen met achtergrondzang van Sam Brown, Claudia Fontaine en Durga McBroom. De muziek voor dit nummer is gecomponeerd door David Gilmour met teksten van Polly Samson en David Gilmour.

Lyrics:

Ой у лузі червона калина похилилася
Чогось наша славна Україна зажурилася
А ми тую червону калину підіймемо
А ми нашу славну Україну, гей-гей, розвеселимо
А ми нашу славну Україну, гей-гей, розвеселимоГей-гейОй у лузі червона калина похилилася
Чогось наша славна Україна зажурилася
А ми тую червону калину підіймемо
А ми нашу славну Україну, гей-гей, розвеселимо
А ми нашу славну Україну, гей-гей, розвеселимо

Geen reacties