Harry Waters

9 januari 2019

Harry Waters

Harry William Waters (geboren op 16 november 1976 ) is een Britse piano en Hammond orgel speler. Hij is de zoon van Roger Waters en zijn tweede vrouw Lady Carolyne Christie, de nicht van de 3de Markies van Zetland. Hij speelde op tournee met zijn vader sinds 2002, ter vervanging van toetsenist Jon Carin op het In the Flesh tour, en later samen met Jon Carin (sinds de Dark Side of the Moon Live- tour in 2006). In 2004 toerde hij met Marianne Faithfull en de Ozric Tentacles. Hij is een fervent fan van Phish en The Grateful Dead en speelde in diverse jam band coverbands.

Harry Waters is ook een fervent jazz- muzikant die samen met Ian Ritchie ( saxofonist voor Roger Waters ) het Harry Waters Quartet vormde. Sommige demo’s van zijn jazz- werk zijn beschikbaar om te downloaden van de officiële website van Waters. In november 2008 kwam het eerste Harry Waters Band album uit.

Harry Waters is voor het eerst te horen op 2 jarige leeftijd, aan het begin van Goodbye Blue Sky als je een kinderstem hoort zeggen: “Look, mummy, there’s an aeroplane up in the sky”

Geen reacties