Claudia Fontaine

4 januari 2019

Claudia Fontaine

Claudia Fontaine was samen met Durga McBroom en Sam Brown de achtergrond zangeres tijdens de World Tour van Pink Floyd in 1994.

Geboren op 26 augustus 1960 in Peckham London zong ze met artiesten als Betty Boo , Dusty Springfield , Claudia Brücken , Julia Fordham , Marilyn en de bands Pink Floyden The Beatmasters. Ze was ook een terugkerende zangeres voor Incognito.

In de jaren tachtig stonden Fontaine en mede achtergrondvocaliste Caron Wheeler (en later derde lid Naomi Thompson) samen bekend als Afrodiziak . Ze verscheen in Wheelers video “Back to Life (However Do You Want Me)” met Soul II Soul . Ze trad ook op met artiesten als The Jam , Elvis Costello en The Attractions , Madness , Neneh Cherry , The Specials , Heaven 17 , Hothouse Flowers en Howard Jones . Fontaine zong achtergrondzang op de hitsingle ” Free Nelson Mandela ” van The Special AKA .

Fontaine was de hoofdvocalist van The Beatmasters ‘hitsingle “Warm Love” uit 1989, die is opgenomen op hun debuutalbum Anywayawanna . Ze zong ook leadvocals op het nummer “Deeper Into Harmony” op The Beatmasters album Life & Soul uit 1992.

Claudia Fontaine was ook een van de zangeressen bij David Gilmour’s Meltdown concerten in 2001 – 2002.

Claudia Fontaine overleed plotseling op 13 maart 2018

Geen reacties