Bryan Morrison

19 januari 2019

Bryan Morrison (14 augustus 1942 – 27 september 2008) was een Engelse zakenman, muziekuitgever en polospeler.

Toen de muziek impresario Bryan Morrison op 66-jarige leeftijd stierf in 2008, na twee jaar in coma na een polo-ongeluk in The Royal Berkshire Polo Club waarvan hij een oprichter was, liet hij zijn ongepubliceerde memoires achter. Deze worden in september 2019 als boek uitgebracht.

Hij vertegenwoordigde bands  zoals Pink Floyd. Zijn bedrijf, het Bryan Morrison Agency, werd een van de leidende Londense boekingsagenten voor R & B en progressieve rock, evenals het organiseren van rondleidingen voor Amerikaanse acts. Uiteindelijk had Bryan de exclusieve boekingsrechten voor clubs zoals Blaises, de Cromwellian en de Revolution, in Bruton Street, Mayfair. Onder andere opmerkelijke bands die hij vertegenwoordigde waren Fairport Convention, Incredible String Band, Tyrannosaurus Rex, The Pretty Things, the Deviants and the Pink Fairies.  Hij hielp John Schatt  om zijn oude Music Management Company uit te breiden om uiteindelijk The Filmpow Group te worden.

In 1968 richtte hij Lupus Music op, een uitgeverij die Pink Floyd, Syd Barrett, The Pretty Things en The Aynsley Dunbar Retaliation vertegenwoordigt, T. Rex, Doctors of Madness and Free.

Geen reacties