Bob Klose

4 januari 2019

Bob Klose

Bob Klose (Rado Robert Garcia Klose) geboren in Cambridge in 1945, had een Duitse vader (gevlucht voor Nazi Duitsland en veteraan in de Spaanse Burgeroorlog) en een Engelse moeder.

In Cambridge ontmoette hij Syd Barrett en Roger Waters en verhuisde later naar London om Architectuur te gaan studeren. Tijdens zijn studie periode ging hij lead gitaar spelen in een band met Roger Waters (gitaar), Richard Wright (ritmische gitaar), Nick Mason (drum), Clive Metcalfe (bass gitaar), Keith Noble en Juliette Gale (zang). Ze speelden voornamelijk rhythm & blues onder diverse namen: Sigma 6, The Meggadeaths, The Abdabs en The Screaming Abdabs. Dit alles onder leiding van manager Ken Chapman, die ook enig materiaal voor de band schreef.

Nadat Metcalfe, Noble en Gale de band verlieten (Gale trouwde in 1969 met Richard Wright) speelde Bob Klose in de nieuwe formatie wederom de lead gitaar en zang. In het begin heette de band de T-set, dat kort daarna door Syd Barrett omgedoopd werd tot The Pink Floyd Sound.

Klose was echter meer gefocused op zijn studie en zijn interesse ging meer uit naar Jazz en Blues, dan de psychedelica van Syd Barrett en verliet de band rond juli 1965. Hij ging daarna helemaal op in zijn passie voor fotografie.

Richard Wright in een interview hierover: ‘Tijdens ons verblijf op de Poly (Regent Street Polytechnic) hadden we diverse mensen die in en uit de band stapten en een bepaalde, zeer goede gitarist Bob Klose. Hij was echt een veel betere muzikant dan de rest van ons. Maar ik denk dat hij wat examen problemen had en meende dat hij harder voor zijn studie moest werken, terwijl de rest van ons niet zo gewetensvol waren. En dus was hij uit de band gestapt en we waren op zoek naar een andere gitarist en we wisten dat Syd naar Londen kwam vanuit Cambridge .”

Geen reacties