Astoria

3 januari 2019

Astoria

De Astoria is een grote woonboot , aangepast als een opnamestudio door de eigenaar David Gilmour. Het is afgemeerd aan de rivier de Theems in de buurt van Hampton , Middlesex. Gilmour kocht de boot in 1986, omdat hij “de helft van zijn leven in opnamestudio’s zonder ramen doorbracht, geen licht, maar op de boot zijn er veel ramen, met een prachtig landschap aan de buitenkant “.

David Gilmour:“In my case, I just happened to find this beautiful boat that was built as a houseboat and was very cheap, so I bought it. And then only afterward did I think I could maybe use it to record. The control room is a 30-foot by 20-foot room. It’s a very comfortable working environment— three bedrooms, kitchen, bathroom, a big lounge. It’s 90 feet long.”

De boot werd in 1911 gebouwd voor impresario Fred Karno , die wilden de beste woonboot op de rivier hebben . Hij ontwierp het zo dat er een hele 90 – koppig orkest spelen op het dek zou kunnen zijn.

De twee laatste Pink Floyd studio-albums, A Momentary Lapse of Reason en The Division Bell, werden deels opgenomen op de boot, net als onderdelen van David’s solo album On An Island. Het werd ook gebruikt voor het mengen van de Pink Floyd live- albums Delicate Sound of Thunder en Pulse en de Pulse film, Gilmour’s Remember That Night DVD en Live in Gdansk.

Dara Ó Briain, Griff Rhys Jones en Rory McGrath bezochten de Astoria tijdens een reis langs de Theems voor het BBC tv-programma “Three Man In A Boat”. (zie video)

Tijdens een storm en hoog water in de Theems, begin 2014 kwam de Astoria in serieuse problemen, die gelukkig niet desastreus zijn afgelopen (zie foto 2).

Geen reacties