Andy Jackson

3 januari 2019

Andy Jackson

Andy Jackson is een Britse opnametechnicus het best bekend voor zijn werk met Pink Floyd. Hij is ook de eigenaar en exploitant van Tube Mastering, een eigen studio die gespecialiseerd is in mastering van opgenomen muziek.

Oorspronkelijk opgeleid in het vak door producer/engineer James Guthrie in de Utopia Studios en die als zijn assistent enkele jaren voor Guthrie werkte, waarna Jackson begon te werken als engineer voor Pink Floyd in 1980: het assisteren bij de registratie van de voorstellingen van The Wall in Earls Court. Als Guthrie ’s assistent werkte hij aan de film soundtrack opnamen voor Pink Floyd The Wall en het studio album The Final Cut. Zodra Guthrie verhuisde naar Los Angeles, werd Jackson primaire engeneer van de band, vanaf A Momentary Lapse of Reason en vervolgens The Division Bell en tevens voor de documentaire La Carrera Panamericana. Hij was ook de “front of the House – engineer” tijdens de wereldtournee van de band in 1994. Zijn huidige primaire verantwoordelijkheid is als Senior Engineer voor David Gilmour’s studio Astoria UK en heeft gewerkt aan alle opnames van Gilmour/ multimedia projecten als engineer en/of co – producer sinds 1984. Hij was ook de engineer bij Roger Waters’ eerste solo-album The Pros And Cons Of Hitchhiking en werkte Front of House tijdens Waters’ 1984 tour.

Jackson (in samenwerking met engineer Damon Iddings ) heeft het merendeel van het bonus materiaal op de Immersion edities van The Dark Side of the Moon remastered en Wish You Were Here verzorgd van de “Why Pink Floyd … ?” campagne.

Jackson is een twee keer genomineerd voor de Grammy Award voor Best Engineered Album, en wel voor A Momentary Lapse of Reason en The Division Bell.

Geen reacties