The Story Of Syd Barrett & Pink Floyd op TV

8 februari 2024

Degene die Arte in het TV pakket heeft zitten, kan vrijdag 23 februari kijken naar “The Story Of Syd Barrett & Pink Floyd. Have You Got It Yet” zien. Aanvang 22:35 uur

De documentaire verdrijft het ontstaan ​​van legendes en beschrijft wat er gebeurde met de persoon en muzikant van Pink Floyd, Syd Barrett. Interviews met bandleden David Gilmour, Nick Mason en Roger Waters onthullen de blijvende invloed van Barrett op de groep. Ook de oorspronkelijke bandmanagers, Pete Townshend van The Who en Graham Coxon van Blur komen aan het woord.

Syd Barrett, de creatieve geest en mede-oprichter van de band Pink Floyd: Zijn enorme drugsgebruik en geestelijke gezondheidsproblemen leidden er uiteindelijk toe dat hij de band moest verlaten. Na enkele solo-opnames trok Barrett zich terug uit het publiek. Door de jaren heen is hij een mysterie geworden en er zijn talloze mythen en halve waarheden om hem heen.
De documentaire, geregisseerd door filmmaker Roddy Bogawa en de overleden ontwerper van albumhoezen Storm Thorgerson, onthult de relatie tussen Pink Floyd en oprichter Syd Barrett. Ondersteund door talloze intieme interviews en archiefopnames duikt de film diep in het tijdperk van de psychedelica en toont Syd Barrett als de oogverblindende protagonist van die unieke scène. Hij was een zeer creatief persoon en tegelijkertijd een projectieoppervlak voor zijn generatie.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.