David Gilmour op de nieuwe Mark Knopfler Charity Single Going Home

8 februari 2024

In februari 2023 was David Gilmour met Mark Knopfler aan het opnemen voor een liefdadigheidssingle van de Teenage Cancer Trust. De single is een heropname van Mark Knopfler’s “Going Home (Theme From Local Hero)” en wordt uitgebracht op 15 maart 2024. Het is ter ondersteuning van Teenage Cancer Trust en de band heet Mark Knopfler’s Guitar Heroes.

In een verbazingwekkende wending aan het verhaal zijn er eigenlijk meer dan 60 artiesten in het nummer opgenomen. Bij een opname in ‘We Are The World’-stijl zijn mensen als Bruce Springsteen, David Gilmour, Slash, Ronnie Wood, Joan Jett, Eric Clapton, Pete Townshend en Sting betrokken. Het bevat ook de laatste opname van wijlen Jeff Beck, die in januari 2023 stierf.

Je kunt een kort voorbeeld van de single online beluisteren of online vooraf bestellen.

Het originele nummer werd uitgebracht in 1983 en was de eerste solo-release van Mark Knopfler. Het was te zien in de Burt Lancaster-film Local Hero. De nieuwe “Going Home (Theme From Local Hero)” van Mark Knopfler verschijnt in maart en kan nu vooraf worden besteld.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.