Floyd Matters viert 10 jarig jubileum

16 januari 2024

Floyd MATTERS is niet zomaar een tribute band, laat staan een coverorkest… Het is een muzikaal project van een gewaardeerd collectief; een schare heel ervaren, gerenommeerde en door weer en wind gelouterde muzikanten die de geest en ziel van PINK FLOYD – dat brede scala aan klanken, die enorm gelaagde muziek van Groot-Brittannië’s meest progressieve en grensverleggende rockgroep ooit – op een Belgisch podium tot leven wekken.

Méér dan ‘gewoon’ een belangwekkende rockgroep geweest te zijn, staat Pink Floyd model voor een tijdperk. Floyd MATTERS beschrijft dan ook 100% accuraat waar deze muzikale operatie voor staat… Géén vrijblijvend eerbetoon dus, maar een echte beleving.

In 2024 viert Floyd MATTERS haar 10 jarig bestaan en dat zal niet onopgemerkt blijven!
En dit spektakel zal doorgaan in één van de mooiste zalen van het land, zo niet de mooiste – in de Bourla Schouwburg van Antwerpen, op 14 december 2024.

Tickets zijn verkrijgbaar via deze LINK

Om dit feest compleet te maken heeft Floyd MATTERS een special guest uitgenodigd: niemand minder dan Durga Mc BROOM, de geweldige Amerikaanse zangeres die achtergrondzang heeft verzorgd voor Pink Floyd en lid is van de house muziekband Blue Pearl, vooral bekend van hun hitsingle “Naked in the Rain”. Ze werkt als actrice, danseres en zangeres in de Verenigde Staten en daarbuiten.

Na gewerkt te hebben als actrice (vooral als “Heels” in de kaskraker Flashdance uit 1983), danseres en zangeres, werkten Durga en haar zus Lorelei samen met Pink Floyd als achtergrondzangeressen. Ze was de enige backingvocaliste die consequent optrad bij al hun shows, vanaf het eerste concert in Omni Arena in november 1987 van de “A Momentary Lapse of Reason Tour” tot het laatste van “The Division Bell Tour” in oktober 1994. Ze trad ook op tijdens hun optreden op het 1990 Knebworth festival en heeft de vocalen verzorgd voor de Pink Floyd live albums “Delicate Sound of Thunder” en “Pulse”, en de studio albums “The Division Bell” en “The Endless River”, evenals David Gilmour’s solo tour.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.