Legendarische Muziek met een Missie: “Symphonic Pink Floyd for War Child”

11 januari 2024

Legendarische Muziek met een Missie: “Symphonic Pink Floyd for War Child” verenigt rock en symfonie voor het goede doel.

Een muzikale reis die de grenzen van rock en symfonie overstijgt, keert terug om het publiek opnieuw te betoveren voor een geweldig doel. “Symphonic Pink Floyd for War Child” is meer dan een concert; het is een harmonieus samenspel van rock en klassiek, van MR. Pink’s eerbetoon aan Pink Floyd’s tijdloze geluiden , ondersteund door het Haags Studenten Symfonie Orkest Valerius – allemaal ten gunste van War Child.

foto: Johan van Bree (2019)

Waarom War Child? Helaas is er slecht nieuws. Het aantal kinderen dat in conflict gebieden opgroeit, is met 15 procent gestegen naar maar liefst 230 miljoen. Vanwege de oorlog in Oekraïne wordt verwacht dat dit cijfer dramatisch zal toenemen. Daarnaast zijn er veel kinderen slachtoffer van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Daarom gaat War Child met nog meer toewijding en overtuiging hun werk doen. Dat is meer dan ooit noodzakelijk.

Dit evenement, wat plaatsvindt op 13 april 2024 in het prestigieuze World Forum, belichaamt de samensmelting van twee muzikale werelden in een avond die velen zullen herinneren. Deze bijzondere uitvoering tilt de erfenis van Pink Floyd naar nieuwe symfonische hoogtes en illustreert de kracht van muziek als een verenigende kracht voor verandering.

foto: Jerrold Mallee (2019)

Eric Drabbe, woordvoerder van Symphonic Pink Floyd for War Child, verwoordt de essentie van het evenement met passie: “Wij geloven in de transformerende kracht van muziek. Dit concert is meer dan een fusie van genres; het is een beweging die mensen samenbrengt om een verschil te maken in het leven van kinderen getroffen door oorlog. Als publiek draagt u niet alleen bij aan een avond vol nostalgie en akoestisch genot, maar steunt u ook het essentiële werk van War Child.”

Het symfonieorkest, samengesteld uit getalenteerde studenten met 15 verschillende nationaliteiten en onder leiding van Arne Visser, belooft het publiek mee te nemen op een melodische reis door klassiekers die generaties hebben gedefinieerd. En te midden van deze grandioze muzikale tapestry, zal het jonge talent Julian Parker, een veertienjarige saxofoonvirtuoos, het publiek verrassen met een solo optreden dat de schoonheid van jong talent en de kracht van muziek belichaamt.

Peter Chattelin, het creatieve brein achter de formatie Mister Pink en een pionier binnen het Pink Floyd Tribute circuit in Nederland, voegt zijn magische touch toe aan de avond. De muzikanten van Mister Pink, allen doorwinterde professionals, zullen deze avond vertolken wat betekent als muzikale passie wordt gecombineerd met een diepzinnig doel. Een unieke avond waar prachtige muziek en een hart voor kinderen samen de hoofdrol spelen, wacht op een publiek dat getuige wil zijn van een grensverleggende artistieke samensmelting ter ondersteuning van een prachtig doel. Tickets zijn nu verkrijgbaar; wees getuige van dit historisch spektakel.

Met het succes van voorgaande jaren, waar de magie van het samenbrengen van verschillende muziekstijlen niet alleen harten raakte maar ook fondsen wierf, wijst alles erop dat “Symphonic Pink Floyd for War Child” weer een onvergetelijke ervaring zal zijn. De toewijding van alle betrokken partijen, van de muzikanten tot de organisatoren en vrijwilligers, weerspiegelt de gezamenlijke passie om door kunst een bijdrage te leveren aan een betere wereld. De verwachte opbrengst van de avond zal rechtstreeks ten goede komen aan War Child en hun inzet voor kinderen in conflictgebieden, met als doel hen een kans te bieden op een toekomst zonder geweld.

Onze queeste naar harmonie, zowel in de muziek als in het leven van kinderen in nood, resoneert door in elke noot die gespeeld wordt. We nodigen u uit om deel uit te maken van deze speciale avond – niet alleen als toeschouwer van een historisch concert, maar als een partner in de missie om kinderen over de hele wereld hoop en hulp te bieden. Geniet van de ongeëvenaarde ervaring van “Symphonic Pink Floyd for War Child”. Uw aanwezigheid is essentieel in een symfonie die ver buiten het podium weerklink

www.symphonicfloydforwarchild.com

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.