Extra concert Pink Floyd Project in AHOY

11 januari 2024

Pink Floyd Project presenteert:

Pink Floyd in De Kuip 1994’

30TH ANNIVERSARY concert

Extra show op 3 september

Special guests Floyd muzikanten Gary Wallis en Durga McBroom

Na een daverend verlopen voorverkoop (meer dan 10.000 tickets over de toonbank) is er besloten tot een extra show. De concertreeks Pink Floyd Project presents ‘Pink Floyd in de Kuip’ gaat plaatsvinden op 3,4 en 5 september 2024: exact dertig jaar na dato! De show van 4 september is inmiddels uitverkocht en voor de show van 5 september geldt allerlaatste tickets. De serie optredens is productioneel gezien de grootste ooit gedaan door een tribute band in Nederland. En op het podium ook 2 Floyd muzikanten, namelijk Garry Wallis en Durga McBroom. Plaats van handeling is Ahoy Rotterdam, op een steenworp afstand van De Kuip.

Begin september 1994 staat nog in menig geheugen gegrift. Pink Floyd geeft drie uitverkochte concerten in De Kuip in Rotterdam en dit zijn de allerlaatste optredens ooit die de Engelse band op Nederlandse bodem geeft. Het immer ambitieuze, bevlogen en ook doorgewinterde collectief van Pink Floyd Project pakt drie decennia later uit met de grootste show ooit van een Pink Floyd tribute in Nederland. Met exact dezelfde setlisten zoals Pink Floyd die destijds uitvoerde, inclusief een integrale uitvoering van “The Dark Side Of The Moon. Meer dan 10 trailers vol techniek en een indrukwekkend aantal showlampen (ruim 475) maakt daarbij deel uit van het strijdtoneel.

Speciale gasten zijn Gary Wallis en Durga McBroom, respectievelijk percussionist en achtergrondzangeres in 1994 tijdens The Division Bell Tour van Pink Floyd. In het verleden werkte Pink Floyd Project eerder samen met de zangeres, terwijl Wallis zijn podiumdebuut maakt bij Pink Floyd Project.

Het Nederlandse Pink Floyd Project heeft een naam hoog te houden als het gaat om respect en liefde voor de muziek van de Engelse rockband Pink Floyd. De tributeband weet inmiddels bijna twintig jaar muziek en actualiteit in beeld én verhaal te combineren, waarbij de ziel van de oorspronkelijke muziek in de producties als uitgangspunt fungeert. Met als voorlopig hoogtepunt de met vijf sterren bekroonde versie van The Wall die sinds 2019 voor louter uitverkochte zalen werd uitgevoerd en waarbij volgens recensenten ‘zelfs Waters zijn vingers bij af zal likken’.

En net zoals bij haar eerdere concerten pakt de groep technisch groots uit met volledig quadrafonisch geluid, indrukwekkend licht, vele lasers, special effects en natuurlijk het voor Pink Floyd zo kenmerkende ronde projectiescherm met intrigerende visuals.

Voor de producties van Pink Floyd Project is een team geformeerd, bestaande uit bandleden, het management, regisseur Aike Dirkzwager en journalist/Pink Floyd-biograaf Wouter Bessels. Aan de drie concerten in september 2024 in Ahoy’ wordt nauw samengewerkt met technisch producent Remon Visser.

De kaartverkoop voor ‘Pink Floyd in De Kuip 1994 is via www.pinkfloydproject.nl

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.