Radio-dj Jim Ladd is op 75-jarige leeftijd overleden

19 december 2023

Radiopresentator Jim Ladd, een centrale figuur bij de oprichting van FM-rockradio in Los Angeles, stierf zaterdag aan een hartaanval. Hij werd 75 jaar oud. Hij interviewde David Gilmour en Roger Waters door de jaren heen vele malen.

In 1987 toerde hij met Waters. De Radio KAOS-tour, die plaatsvond in Noord-Amerika, met uitzondering van de laatste shows in de Wembley Arena. Waters heeft hiervoor iets heel bijzonders bedacht. De concerten stonden bekend als “K.A.O.S. on the Road” radioprogramma, waar Jim Ladd, als DJ, de nummers introduceerde en praatte met Billy, Waters en de band. Vóór de shows nam Ladd telefoontjes aan van fans in een telefooncel, die werden beantwoord door Waters.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.