Meer info over David Gilmour in 2024

16 november 2023

Fans over de hele wereld kijken uit naar het nieuws over het nieuwe album van David Gilmour in 2024. Er zou ook een nieuwe David Gilmour 2024-tour van het nieuwe album kunnen plaatsvinden. Fans zouden opnieuw een van de grootste namen uit de rock-‘n-roll-geschiedenis te zien krijgen.

David Gilmour heeft door de jaren heen uitgebreid getourd. Dit was met Pink Floyd, als soloartiest, en zelfs met zijn eerste vroege bands zoals de Jokers Wild! Dat gaat een stukje terug. De opwinding over de mogelijkheid van een nieuw album en een tournee neemt toe. Tekstschrijver Polly Samson heeft veel foto’s gepost van David Gilmour aan het werk in zijn opnamestudio in Brighton. Ze heeft dit de afgelopen 18 maanden gedaan.

David Gilmour in de studio [foto Polly Samson]

Er is geen betere reden om op wereldtournee te gaan dan het hebben van een nieuw studioalbum. Tekstschrijver Polly Samson van David Gilmour is hard aan het werk geweest om samen met haar man een nieuw album te maken. Polly bevestigde het nieuwe album in een interview en vermeldt het regelmatig op sociale media. Ze hebben samen aan liedjes gewerkt en Polly heeft veel foto’s van David in de studio geplaatst.

David Gilmour Nieuwe albumopname 2024 [Foto Polly Samson]

Met een nieuw album volgt hopelijk een uitgebreide tournee. Hoewel het waarschijnlijk rustiger zal zijn, wellicht geïnspireerd door zijn eerdere tournees waar kleinere concerten op mooiere en uniekere locaties werden gespeeld, zullen deze live optredens van David Gilmour in 2024 zeer welkom zijn bij fans.

Het laatste studioalbum van David Gilmour was Rattle That Lock en werd van september 2015 tot september 2016 getourd. Het culmineerde in een run van vier avonden in de Royal Albert Hall in Londen. Tijdens die tour speelde hij op een aantal hele mooie locaties over de hele wereld.

Polly Samson tekstschrijver in de studio met David Gilmour neemt nieuw album op

David Gilmour Medina Studios Hove 2023 met drummer Steve DiStanislao en gitaartechnicus Phil Taylor [foto Polly Samson]

Polly plaatste deze foto op 11 oktober 2023. Het heet Medina en is ontworpen door Phil Taylor, zijn gitaartechnicus. Hiermee kan één persoon heel gemakkelijk naar binnen gaan en alles opnemen zonder dat er een technicus aanwezig is. Geweldig om te smullen en ideeën voor liedjes op te schrijven, klaar om in de teksten van Polly Samson te verwerken. Polly plaatst ook foto’s van enkele van haar kinderen die muziek spelen, zoals Gabriel Gilmour, dus misschien spelen ze op piano zoals op Rattle That Lock.

De opnamestudio van David Gilmour

David Gilmour heeft zijn eigen opnamestudio in zijn eigendom in Hove, Brighton. Het heet Medina. Het is volledig uitgerust voor snelle en gemakkelijke productie van kwaliteitsmuziek. Rattle That Lock werd daar opgenomen en er werden afwerkstukken toegevoegd aan Pink Floyds laatste album The Endless River.

David gebruikt deze studio momenteel om zijn nieuwste studioalbum op te nemen. Het zou ergens in 2024 uitgebracht kunnen worden en zal hopelijk resulteren in een David Gilmour Tour 2024. Ik vraag me af voor welke stijl hij is gegaan? Zijn gebruikelijke palet aan geluiden en tonen gebruiken?

Nieuwsbron: Neptune Pink Floyd

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.