Tentoonstelling Browse Gallery Berlijn: BREATHE. HIPGNOSIS Viert 50 jaar Dark Side Of The Moon

11 november 2023

HIPGNOSIS: The Dark Side of the Moon en andere albumhoezen.
In het interieur kun je artistieke werken zien uit de baanbrekende albumhoezen van HIPGNOSIS: geschiedenis en ontwerp van The Dark Side of the Moon, prachtige art prints van andere Pink Floyd platenhoezen en fotoontwerpen voor andere muziekgrootheden uit de jaren 70: Led Zeppelin, Peter Gabriel, Paul McCartney, 10cc en anderen

Als bijzonderheid zijn ook zwart-witfoto’s te zien van de band – op en buiten het podium – gemaakt tijdens The Dark Side of The Moon Tour in 1973. Pink Floyd liet Hipgnosis met 4 fotografen een kijkje achter de schermen nemen. Het resultaat is een intiem portret van de band op het hoogtepunt van gedeelde creatieve kracht en vriendschappelijke band. Dat is nooit meer gebeurd.

Foto-installatie: Thema’s uit The Dark Side of the Moon

Het conceptalbum behandelt verschillende fasen van de existentiële menselijke ervaring en het opgroeien: de zoektocht naar zichzelf en een verbinding met anderen, het verstrijken van de tijd, de alomtegenwoordigheid van dood, geld en hebzucht, oorlog en conflict, isolatie en waanzin. Kiezen we voor het licht of geven we toe aan de destructieve impulsen in onszelf en keren we ons naar de donkere kant van de maan? Universele thema’s die tot op de dag van vandaag miljoenen mensen over de hele wereld blijven aanspreken.

Waar staan ​​we vandaag, 50 jaar nadat het album uitkwam?

Ter gelegenheid van het jubileum van de LP vroegen de curatoren van de tentoonstelling Berlijn en internationaal bekende fotografen om beelden bij te dragen die thema’s uit The Dark Side of the Moon bevatten en reflectie over hun relevantie voor het heden aan te moedigen. Foto’s bijgedragen door: Nikos Pilos, Robert King, Lisa Bukreyeva, Günter Zint, Barbara Klemm, Gordon Welters, Wolfgang Krolow, Jutta Matthess, Jackie Baier, Holger Gross, Jesus Pastor, Alexander von Reiswitz, Edith Siepmann, Stefan Melchior, Axel Benzmann, Tomas Petreikis, heba, Oliver Feldhaus, Christina Palitzsch e.a. Portretten: Sabine Drwenzki, Sönke Tollkühn, John Colton.

Duur tentoonstelling: 4 november t/m 17 december 2023
Openingstijden: dagelijks (behalve maandag) van 13.00 uur tot 19.00 uur, toegangsprijs: € 5, € 3 verlaagd.
Locatie: Browse Gallery Berlin (tijdelijk) Bergmannstr. 5, 10961 Berlijn

Koop online een ticket via het Pretix-portaal

Nieuwsbron: Pulse & Spirit

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.