Atom Heart Mother Special Release

26 oktober 2023

Zojuist is de wereldwijde release aangekondigd – gehuisvest in een 7″ klaphoes – van een speciale editie van Atom Heart Mother, die oorspronkelijk alleen in Japan werd verkocht in augustus 2021. Dit is een zeer interessant pakket ter ere van de 50e verjaardag van Pink Floyd’s twee concerten in Fuji-Hakone-Izu National Park, Hakone, Japan – de eerste van de band in dat land. Deze speciale editie is verkrijgbaar vanaf 8 december 2023.

De achtergrond van de release is deze: een originele 16 mm-film van Atom Heart Mother uit de Hakone Aphrodite-shows uit 1971 werd onlangs ontdekt in de garage van een fan. Er werd veel tijd besteed aan het digitaliseren, restaureren en remasteren, en ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het Hakone Aphrodite-evenement uit ’71 werd een speciale editie (een set met twee schijven van een cd en Blu-ray) van het Atom Heart Mother-album uitgebracht in Japan. Nu zal deze verbeterde video eindelijk buiten Japan worden uitgebracht.

De Blu-ray-schijf bevat de gerestaureerde beelden van Atom Heart Mother, waarop de band op het podium het nummer ten gehore brengt en door Japan reist, samen met wat extra bonusmateriaal van de crew van Pink Floyd, het opzetten van de show, het omgaan met problemen, enz. , die nog niet eerder is gezien.

Het pakket wordt geleverd met een fotoboek van 60 pagina’s met nooit eerder vertoonde foto’s, een reproductieprogramma, een plattegrond van de locatie, een poster voor de Osaka-show en een herdruk van het Hakone Aphrodite-ticket, die er allemaal geweldig uitziet!

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.