Milaan, Piazza Duomo vierde 50 jaar Dark Side Of The Moon

17 oktober 2023

Ter promotie van de release van de boxset ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het album, afgelopen maart, heeft het Italiaanse management van de band een lichtshow buiten georganiseerd. Een keuze die verwijst naar de uitgebreide lichtshows die de concerten van de groep gedurende hun lange carrière altijd hebben begeleid. De show, gesponsord door het Milanese Ministerie van Cultuur, begon op 23 maart om 20.30 uur. De straatverlichting op het plein was uitgeschakeld. Toen lichtte het enorme silhouet op van een prisma dat voor de kathedraal was geïnstalleerd , vergezeld van lichtstralen die de lucht van Milaan doorsneed. De iconische cover gemaakt door Hipgnosis kreeg in de loop van 43 minuten langzaam vorm voor iedereen. 

Zestig fans, die vooraf hadden geboekt, kregen de kans de show bij te wonen terwijl ze op een koptelefoon naar de nieuwe geremasterde versie van het album luisterden . Voor alle anderen was het via QR-code mogelijk om het evenement te volgen dankzij opnamen van bovenaf gemaakt door een drone. Zelfs het pro-Oekraïense dagblad, dat al meer dan een jaar op de trappen van de kathedraal bijeenkomt, heeft op de een of andere manier met het initiatief ingestemd. De activisten reproduceerden het nummer “Hey Hey Rise Up” , een jaar geleden gemaakt door gitarist David Gilmour en drummer Nick Mason ter ondersteuning van de door oorlog onderdrukte bevolking. De lange nacht waarin The Dark Side Of The Moon werd gevierd, eindigde hier niet: vijftig winkels in heel Italië bleven tot zonsopgang open en gaven gadgets met Pink Floyd-thema weg .

Nieuwsbron: Corriere Dellasera Milaan

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.