Pink Floyd’s The Dark Side Of The Moon 50e Ningaloo Eclipse-documentaire

13 oktober 2023

Op donderdag 20 april 2023 schampte de schaduw van de maan het puntje van West-Australië, terwijl deze over een van de mooiste gebieden ter wereld reisde: het Ningaloo Marine Park in Exmouth, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Onder toezicht van Aubrey ‘Po’ Powell, creatief adviseur en mede-oprichter van Hipgnosis, gaf Pink Floyd acht Australische fans (genaamd The Astronomy Domine Eight) de exclusieve kans om de bijzondere schilderachtige locatie in de regio te bezoeken om THE DARK SIDE OF THE MOON in zijn volledigheid te horen. Het meeslepende, epische slotnummer ‘Eclipse’ van het album (met de slotregels ‘But the sun is eclipsed by the moon…’) was zo getimed dat het precies op het moment van de totale zonsverduistering viel.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.