Pink Floyd Project naar AHOY

26 september 2023

Exact 3 weken na bekendmaking van 30TH ANNIVERSARY PINK FLOYD concert in Ahoy Rotterdam, aankondiging van extra avond!

Dinsdag 5 september jl. ontvouwde Pink Floyd Project het tamelijk ambitieuze plan om op 5 september 2024 in Ahoy Rotterdam, exact dertig jaar na dato, precies dezelfde set te spelen als die Pink Floyd destijds bij hun allerlaatste show in Nederland deed. De belangstelling is dusdanig groot, dat er besloten is tot een extra show en wel op 4 september 2024.

Alle zitplaatsen voor de show van 5 september ’24 zijn inmiddels uitverkocht en daarom wordt de extra show van 4 september seated only. Voor 5 september zijn dus nog wel staanplaatsen beschikbaar.

Zogezegd ambitieus vanuit muzikaal oogpunt, maar zeker ook vanuit technisch perspectief. Het wordt technisch gezien de grootse show ooit van een Pink Floyd Tribute in Nederland. En muzikale versterking wordt daarbij gehaald uit de UK. Speciale gasten zijn de ex Pink Floyd muzikanten Gary Wallis en Durga McBroom, respectievelijk percussionist en achtergrondzangeres tijdens The Division Bell Tour van Pink Floyd.

Net zoals bij haar eerdere XL-concerten pakt de groep technisch zeer groots uit met volledig quadrafonisch geluid, indrukwekkend licht, vele lasers, special effects en natuurlijk het zo voor Pink Floyd kenmerkende ronde projectiescherm met intrigerende visuals.

Tijdens The Division Bell Tour ondernam Pink Floyd tussen maart en oktober 1994 voor de laatste keer een grootschalige wereldtournee, bestaande uit ruim honderd concerten. Na vier maanden Amerika volgde het Europese vasteland, waaronder drie uitverkochte concerten in de Rotterdamse Kuip voor in totaal ruim 135.000 mensen.

De kaartverkoop voor de extra show ‘Pink Floyd in De Kuip 1994’ start dinsdag 26 september via www.pinkfloydproject.nl

Voor de Friese Floydfans is er extra goed nieuws: beide dagen rijden er bussen van en naar Rotterdam. Alle informatie hierover is snel nader bekend en wordt gedeeld via bovengenoemde website.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.