Tweede editie Music Film Festival met o.a. de film Have you Got It Yet & Stamping Ground

9 augustus 2023

Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september 2023 vindt in Tilburg de tweede editie van het Music Film Festival plaats. Artiesten en filmmakers verzamelen zich die dagen in de stad voor het evenement dat zich focust op muziekfilms en -documentaires. Meer nog dan op de eerste editie van het festival kan het publiek live kennis maken met documentairemakers, presentatoren, regisseurs en de artiesten zelf. Op verschillende podia in Tilburg zijn live optredens en bijeenkomsten gepland. Rock, jazz, indie, klassiek, hiphop, pop en metal: het Music Film Festival biedt een gevarieerd aanbod aan films en evenementen voor een zeer divers publiek.

“Meer films en meer live muziek”, zo vat festivaldirecteur Gerard van den Broek de tweede editie van het Music Film Festival samen. “Vorig jaar zagen we hoe geweldig de interactie tussen film en live sessies werkte en daar hebben we dit jaar nog meer in geïnvesteerd. Het filmaanbod is weer opvallend breed: van klassieke muziek tot black metal, van jazz tot hiphop. Live optredens zijn er in poppodium 013, jazzclub Paradox, Filmtheater Cinecitta en Pathé Tilburg Centrum. Ook zijn er weer een hoop mooie momenten waar het publiek in gesprek kan met artiesten, en met de makers van films en documentaires. Als een beetje muziekliefhebber kun je die drie dagen eigenlijk nergens anders zijn dan in Tilburg.”

Countdown & Golden Earring

Op vrijdagavond 1 september komt radiopresentator Simone Walraven vertellen over de documentaire The Story of Countdown. Walraven was jarenlang een van de populairste presentators van het muziekprogramma Countdown. Die avond  wordt ook de documentaire  Play With The Devil vertoond, over black metal-band Zeal & Ardor. De Zwitserse topregisseurs Olivier Joliat en Matthias Willi vertellen live over hun werk.

Op zaterdag 2 september gaat filmregisseur Dick Maas in gesprek over de videoclips van Golden Earring. Nits-toetsenman Robert Jan Stips komt zaterdagavond naar Cinecitta om te vertellen over ‘Stamping Ground’, de film over het Holland Pop Festival in Kralingen 1970. Stips speelde zelf op dit festival met zijn band Supersister. In Tilburg speelt hij ook live nummers van deze band.

2MeterSessies-coryfee Jan Douwe Kroeske interviewt op zondag 3 september gitarist Alain Johannes, bekend van de gelegenheidsformatie rond Foo Fighters-voorman Dave Grohl. Johannes start die dag zijn Europese tournee in Tilburg.

Pink Floyd en Syd Barrett

Misschien leuk om specifiek te vermelden is dat er op zaterdagmiddag veel aandacht is voor Pink Floyd. Dan vertonen we de documentaire ‘Have You Got It Yet’, een portret van Syd Barrett. Hij werd al na enkele jaren uit de band gezet vanwege zijn drugsgebruik en onberekenbaarheid. Was hij een slachtoffer van drugs- en hippiecultuur in de jaren zestig? Of vluchtte hij juist voor de opkomende commerciële muziekwereld? Syd Barrett was hun raadselachtige boegbeeld en inspireerde muzikanten als David Bowie en Marc Bolan. Later die dag vertonen we de film Stamping Ground van regisseur George Sluizer en Hans Jürgen Pohland, over het Holland Pop Festival in 1970 in Kralingen, Rotterdam. Met live muziek van Robert Jan Stips (Supersister). Pink Floyd was één van de hoofdacts op het festival. Het volledige programma en de volledige line-up van het Music Film Festival zijn te vinden op www.musicfilm.nl. Het Music Film Festival is mogelijk door een unieke samenwerking tussen de Stichting Music Film Festival Nederland en vier Tilburgse toplocaties: Poppodium 013, bioscopen Pathé Tilburg Centrum en Filmtheater Cinecitta, en muziekpodium Paradox.  De eerste editie in 2022 trok een groot en betrokken publiek uit Nederland en Vlaanderen.

Have You Got It Yet: Syd Barrett’ – Music Film Festival: https://musicfilm.nl zaterdag 2 september, 15.00 uur – Pathé Tilburg Centrum

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.