Roger Waters The Dark Side Of The Moon Redux meer info.

9 augustus 2023

Er was al bekend dat hij dit had gedaan, maar om de 50e verjaardag van Pink Floyd’s The Dark Side Of The Moon te vieren, heeft Roger Waters officieel The Dark Side Of The Moon Redux aangekondigd , zijn eerbetoon aan het origineel.

Waters zegt ’toen we de “uitgeklede”stript down” nummers opnamen voor de Lockdown Sessions , doemde de 50e verjaardag van de release van The Dark Side Of The Moon op aan de horizon. Het viel me op dat The Dark Side Of The Moon wel eens een geschikte kandidaat kunnen zijn voor een soortgelijke bewerking, deels als eerbetoon aan het originele werk, maar ook om de politieke en emotionele boodschap van het hele album opnieuw te adresseren. Ik besprak het met Gus en Sean, en besloten we om het aan te pakken. Het is echt geweldig geworden en ik ben opgewonden dat iedereen het hoort. Het is geen vervanging voor het origineel dat uiteraard onvervangbaar is. Maar het is een manier voor de negenenzeventigjarige man om terug te kijken op de tussenliggende vijftig jaar in de ogen van de negenentwintigjarige en, om een ​​gedicht van mij over mijn vader te citeren: “We hebben ons best gedaan, we bleven zijn vertrouwen, onze vader zou trots op ons zijn geweest”. En het is voor mij ook een manier om een ​​opname te eren waar Nick en Rick, Dave en ik alle recht op hebben om erg trots op te zijn.’

Eerder dit jaar was SDE bij de Dolby Atmos-playback van de originele versie van The Dark Side of the Moon , toen Paul Gambaccini aan Nick Mason vroeg wat hij van Rogers nieuwe versie vond. “Vervelend, het is absoluut briljant”, luidde het antwoord.

Het album is verkrijgbaar op cd en vinyl en er is een Amazon-exclusief 2LP violet vinyl, een indie-only blauwe vinyleditie en JPC in Duitsland heeft een witte vinylversie . Roger’s Official Global D2C Shop heeft een exclusieve transparante oranje vinyleditie , bundel met exclusieve genummerde prints en standaard cd- en vinyledities.

Zie Roger Waters officiele shop voor alle mogelijkheden omtrend dit album: Roger Waters Shop

The Dark Side of the Moon Redux wordt op 6 oktober 2023 uitgebracht via Cooking Vinyl.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.