Have You Got It Yet? The Syd Barrett & Pink Floyd Story

26 april 2023

Culticoon, enigma, kluizenaar… het leven van Syd Barrett, stichtend lid van Pink Floyd, zit vol onbeantwoorde vragen. Tot nu.


Deze lange documentaire combineert zijn komeetachtige opkomst tot popsterrendom, zijn creatieve en destructieve impulsen, ineenstorting, vertrek uit de band en het daaropvolgende leven alleen, tegen de sociale context van de explosieve jaren zestig. Geregisseerd door Storm Thorgerson (Hipgnosis) en bekroonde regisseur Roddy Bogawa, bevat het nieuwe interviews met Syd’s vrienden, geliefden, familie en bandleden Roger Waters, David Gilmour en Nick Mason.


Syd Barrett, mede oprichter van Pink Floyd en de oorspronkelijke songwriter en leider, leidde een leven vol onbeantwoorde vragen. Was hij een drugsslachtoffer uit de jaren zestig? Ging hij weg van de druk van de commerciële muziekwereld? Lijdde hij aan een niet-gediagnosticeerde psychische aandoening?
Pink Floyd bevond zich in het epicentrum van de ‘underground’-explosie van de jaren 60 als de psychedelische huisband van de UFO-club in Londen, met Syd Barrett als raadselachtig boegbeeld en inspireerde muzikanten als David Bowie en Marc Bolan. Hoewel hij de groep een naam gaf, de eerste twee hits schreef en de leadzanger en gitarist was, werd Barrett uit de band geduwd door de leden die ervan overtuigd waren dat hij een door LSD veroorzaakte psychotische inzinking had.

Nadat hij Pink Floyd had verlaten, worstelde Barrett om twee soloplaten op te nemen, maar uiteindelijk stopte hij volledig met de muziekindustrie en leefde hij dertig jaar als een kluizenaar – terwijl Pink Floyd wereldwijde bekendheid verwierf als een van de best verkopende bands aller tijden. Veel werken van Pink Floyd onderzochten thema’s als genialiteit en waanzin.


De film bevat iconisch beeldmateriaal voor SHINE ON YOU CRAZY DIAMOND, zelden vertoonde fragmenten van Syd backstage, nooit eerder vertoonde foto’s en een soundtrack vol Floyds muziek, HAVE YOU GOT IT YET? zal zowel fans als nieuwkomers in de legende van Syd in vervoering brengen.
Geproduceerd door Mercury Studios, @believemedia en A Cat Called Rover, en geregisseerd door @roddybogawa en wijlen Storm Thorgerson, gaat ‘Have You Got It Yet?’ in première op @everymankingscross in Londen op 27 april 2023 📽

HAVE YOU GOT IT YET? The Story of Syd Barrett & Pink Floyd gaat vanaf maandag 15 mei in première in Everyman Cinemas in het Verenigd Koninkrijk. Ga voor meer informatie naar https://www.everymancinema.com/
HAVE YOU GOT IT YET? The Story of Syd Barrett & Pink Floyd’ komt op 15 mei in het VK en eind juni in de VS en Canada in de bioscoop. https://www.sydbarrettfilm.com/#/

Het is nog niet bekend of deze film ook in de Europese bioscopen komt. Mocht dit bekend gemaakt worden, dan zullen wij een update plaatsen.

Hier onder een trailer van de film:

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.