Roger Waters wordt geconfronteerd met een nieuwe annulering van een show

27 februari 2023

Roger Waters wordt geconfronteerd met een nieuwe annulering van een show, aangezien de Duitse gemeente Frankfurt onlangs heeft aangekondigd dat het optreden van Waters voor een aankomend festival niet zal plaatsvinden. Naar verluidt noemden de autoriteiten zijn politieke opmerkingen als reden voor de annulering en noemden ze het Pink Floyd-icoon een ‘antisemiet’.

Waters lijkt tegenwoordig geen pauze te nemen. De vrouw van David Gilmour, Polly Samson, zette onlangs de rocker in het vizier en aarzelde niet om de trekker over te halen. Ze riep dat de voormalige Pink Floyd-rocker een ‘antisemiet’ en een Poetin-apologeet was op Twitter, samen met andere niet zo vleiende woorden.

Hoewel Roger schijnbaar het goed wilde maken door Gilmour’s muzikale talenten kort na Polly’s tweets op Twitter te prijzen, was dit niet de eerste keer dat de bassist in de problemen kwam vanwege zijn controversiële opmerkingen. Eerder werd een mogelijke grote catalogusverkoop opgeschort vanwege de politieke opmerkingen van Waters en een optreden in Polen gecanceld. Ook twijfelde eerder de stad München of ze het optreden wel of niet zouden verbieden.

Het leek er nu op dat de stad Frankfurt ook besloot actie te ondernemen tegen Roger, door een aanstaande show op een festival af te gelasten. De gemeenteraad had naar verluidt de macht om de show te annuleren, aangezien de gemeente 60% van de rechten op het festival bezit, wat het gemakkelijker maakte om het optreden van Waters te verbieden. Er werd ook gemeld dat de raad de ‘antisemitische’ opmerkingen van de rocker noemde als reden voor de annulering.

Wat Waters betreft, hij had vijf shows gepland, nu vier, in Duitsland. Velen hebben echter de ambtenaren opgeroepen om die andere optredens te annuleren, maar de autoriteiten hebben verklaard dat het een stuk moeilijker zou kunnen zijn om de optredens van de Pink Floyd-rocker te verbieden vanwege juridische complicaties.

Bron: diverse nieuwssites

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.