David Gilmour neemt nieuw nummer op voor Teenage Cancer Trust

26 februari 2023

David Gilmour heeft een nieuw nummer opgenomen voor de Britse liefdadigheidsinstelling Teenage Cancer Trust in Mark Knopfler’s British Grove Studios in Londen.

Guy Fletcher, toetsenist van Dire Straits, nam ze op in de studio in Londen, die naast het moderne materiaal ook uitstekende vintage apparatuur bevat. Guy zei: ‘Ik heb David gisteren opgenomen voor het TCT-project. Het was geweldig om hem en Polly te zien. (En hun honden!)”.

De vrouw en tekstschrijver van David Gilmour plaatste ook een paar foto’s van de sessie op haar Instagram-pagina. De beroemde zwarte strat van David werd aan het werk gezet voor de opname waar we hopelijk snel meer over weten.

David Gilmour trad voor het laatst op tijdens het benefietconcert van de Teenage Cancer Trust in 2016 tijdens het 16e jaarlijkse evenement. Andere betrokkenen waren komiek John Bishop, The Vaccines en Everything Everything, Simply Red, Bring Me The Horizon, New Order, David Gilmour en meer.

Live in de Royal Albert Hall?
Er zijn momenteel 6 shows geboekt voor Teenage Cancer Trust in de Royal Albert Hall in Londen, verspreid over 6 dagen van maandag 20 maart tot zaterdag 25 maart. Dit is speculatie, maar misschien treedt David Gilmour op tijdens een van die shows of misschien op zondag de 21e?

Wordt het als single uitgebracht?
Kijkend naar de FAQ-pagina op de website van Guy Flatcher, impliceert dit dat de opname voor het album van de frontman van Dire Straits is. Dus misschien wordt het ter zijner tijd uitgebracht als single van Mark Knopfler.

Is er een album van David Gilmour in de maak?
Polly Samson heeft veel van haar foto’s op Instagram en Facebook geplaatst en op veel foto’s is te zien hoe David Gilmour in de studio aan het opnemen is, dus hij werkt zeker aan een project

Vorig jaar zei Polly in een interview: ‘Ha, dus je wist het! Ik ben ook blij! Wat de toekomst betreft, hoop ik zo snel mogelijk terug te zijn met een nieuwe roman. Ah, op dit moment werk ik met David Gilmour aan nieuwe nummers. Veelbelovend toch?”

Bron: Neptune PF

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.