Pink Floyd haalt met benefietsingle half miljoen op voor Oekraïne

28 december 2022

Pink Floyd heeft bekendgemaakt dat zijn benefietsingle Hey Hey Rise Up inmiddels een half miljoen pond (ruim 560.000 euro) heeft opgehaald. Het geld dat dankzij het nummer binnenkomt gaat naar slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Hey Hey Rise Up werd in april uitgebracht en gitarist en zanger David Gilmour, wiens schoondochter uit Oekraïne komt, zei destijds dat het nummer voortkwam uit solidariteit. „We voelden als zovelen de boosheid en frustratie die deze kwaadaardige invasie met zich meebrengt”, zei hij in een persbericht.

In het nummer zit een opname van Instagram verwerkt van de Oekraïense zanger Andriy Khlyvnyuk, waarin hij de Oekraïense klassieker Oh, the Red Viburnum in the Meadow zingt. Volgens Gilmour was het een krachtig moment dat hij op muziek moest zetten.

Nieuwsbron: De Telegraaf

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.