Donovan nieuwe single met David Gilmour

26 november 2022

Op 2 december a.s. komt een nieuw album van Donovan uit, getiteld “Gaelia”. op twee nummers is David Gilmour te horen, namelijk op “Lover O’ Lover”en op de single “Rock Me” (zie de video hier onder).

Donovan vertelde Variety: “David en ik praatten over hoe hij mijn huisje had gekocht in de jaren ’60 toen ik met Linda trouwde en verder ging. Waarom, vroeg ik? Hij zei dat mijn albumtrack Three Kingfishers, van mijn Sunshine Superman-album uit 1966, had lanceerde hem in een hemelse muziekrichting, en dus toen ik mijn huisje verkocht, waar zoveel van mijn liedjes waren geschreven, wilde hij in mijn creatieve ruimte zijn.

“David had al leren vliegen (hij schreef er ook een liedje over) en vloog zelf naar Ierland voor de sessie. David bracht zijn gitaarroadie mee, die twee versterkers in de studio opstelde, gaf David zijn roze Strat en zijn uniek kenmerkend geluid boeide ons allemaal.”

Het nummer kan via deze link worden gestreamd op alle grote DSP’s, en voor degenen die een fysieke versie van het album willen hebben, kun je dit ongesigneerd, gesigneerd krijgen via de website van Donovan.

Nieuwsbron: Pulse and Spirit

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.