If These Walls Could Sing – Documentaire over Abbey Road

17 november 2022

Deze maand viert de legendarische Abbey Road Studios in Londen zijn 90ste verjaardag, en als onderdeel daarvan is er een nieuwe documentaire aangekondigd.

Abbey Road Studios, zomer 2016

Geregisseerd door Mary McCartney, dochter van Paul, verkent de film – If These Walls Could Sing – de geschiedenis van de studio’s, met de ervaringen en herinneringen van verschillende muzikanten die daar opnamen maakten.

Een aantal van de vele iconische artiesten die daar speelden of filmsoundtracks opnamen, zijn gefilmd voor de documentaire, waaronder Paul McCartney, Elton John, Jimmy Page, Noel Gallagher, John Williams, George Lucas, en ze vertellen hun herinneringen aan het opnemen van verschillende Pink Floyd-albums, Roger Waters en David Gilmour.

Een trailer van de documentaire is vrijgegeven en is hieronder te zien. De documentaire zal vanaf 16 december 2022 beschikbaar zijn voor streaming op de Disney+ abonnementsservice en, naar we vermoeden, later worden uitgebracht op dvd en Blu-ray (hoewel daar momenteel geen details over zijn).

Nieuwsbron: BrainDamage

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.