An Introduction To Syd Barrett – 2LP en heruitgave op cd komen eraan

14 november 2022

An Introduction To Syd Barrett, oorspronkelijk uitgebracht in 2011, en nu moeilijk te vinden (vooral op vinyl), krijgt de compilatie An Introduction To Syd Barrett op 2 december 2022 een verdiende heruitgave op 2LP – op zwaar vinyl van 180 g – en op cd.

Het album is ontworpen om een ​​handig overzicht te geven van dit visionaire talent, met een verzameling van achttien nummers met zes vroege Pink Floyd-nummers, naast twaalf van Syd’s solo-opnames.

David Gilmour, die oorspronkelijk aan de twee soloalbums van Syd werkte, als coproducent van The Madcap Laughs en als producer van Barrett, was de uitvoerend producent van het album. Damon Iddins en Andy Jackson in Astoria Studios remixten vijf nummers, waaronder Octopus, She Took A Long Cool Look, Dominoes en Here I Go, waarbij Gilmour basgitaar aan het laatste nummer toevoegde. Pink Floyd’s Matilda Mother kreeg ook een verse mix uit 2010.

Beide versies van het album bevatten het originele boekje van 24 pagina’s en afbeeldingen plus alle songteksten, en is inclusief de albumhoes ontworpen door de oude Pink Floyd-medewerker wijlen Storm Thorgerson en zijn gewaardeerde studio.

Hier is de lijst met nummers, met de zijsplits voor de vinyleditie (de cd heeft slechts alle achttien nummers op één kant):
KANT A: Arnold Layne / See Emily Play / Apples and Oranges (Stereoversie) / Matilda Mother (2010 Mix)
KANT B: Chapter 24 / Bike / Terrapin / Love You / Dark Globe
KANT C: Here I Go (2010 Remix) / Octopus (2010 Mix) / She Took A Long Cool Look (2010 Mix) / If It’s In You / Baby Lemonade
KANT D: Dominoes (2010 Mix) / Gigolo Aunt / Effervescing Elephant / Bob Dylan Blues

Het album wordt op 2 december 2022 opnieuw uitgebracht in England en Europa, en Noord-Amerika/elders volgen te zijner tijd.

Nieuws roots: Brain Damage UK

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.