Shot By Rock

11 november 2022

Een jaar na zijn trieste overlijden zal Mick Rocks boek ‘Shot by Rock, a collection and celebration of some of his best photography’ op 21 november in Europa en 22 november in Noord-Amerika verschijnen. Mick was niet alleen een dierbare vriend van Syd Barrett, maar kon hem ook fotograferen in zijn fragielere tijden.

Michael Rock, geboren in 1948 in Hammersmith, Londen, werd fotograaf na zijn afstuderen aan de universiteit en ontwikkelde zijn visuele stijl met foto’s van de lokale rockmuziekscene in Engeland. Kort daarna nam zijn fotografiecarrière een hoge vlucht, steeds hoger en hoger met elke nieuwe muzikant waarvoor hij fotografeerde. Zijn werk is belichaamd in deze tekst, vol weelderige, met kleuren verzadigde fotografie van enkele van de meest dynamische en boeiende muzikale acts en sterren in de rockgeschiedenis – en ook gevuld met verbazingwekkende en grappige verhalen achter de schermen met muzikanten van Mick Jagger tot Miley Cyrus en verder. Een trefzekere hit bij fans van rock en muziekgeschiedenis!

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.