The Dark Side of the Moon 50th Anniversary

27 oktober 2022

Pink Floyd – The Dark Side of the Moon 50th Anniversary
Ter herdenking van de 50e verjaardag van de release van Pink Floyd’s The Dark Side Of The Moon, bevat dit zeer begeerlijke pakket ter grootte van een album zeldzame en ongeziene backstage- en onstage-fotografie en onthult het de visuele conceptie van het originele iconische albumillustraties.

Maart 2023 markeert de 50e verjaardag van de release van The Dark Side Of The Moon van Pink Floyd. Ontworpen door Pentagram volgens hoge specificaties, zal dit officiële boek ter herdenking van de band en het album een ​​begeerlijk pakket zijn voor de legioenen Floyd-fans die er zijn – nieuw en oud. Deze datum zal ook de lancering zijn van een luxe boxset met een heruitgave van het album samen met tal van gerelateerde muziekitems.

Dit luxueuze boek presenteert zeldzame en ongeziene backstage- en onstage-fotografie van de band tijdens de albumtours van 1972 tot 1975. 129 openhartige zwart-witfoto’s van Storm Thorgerson, Jill Furmanovsky, Aubrey Powell, Storm Thorgerson en Peter Christopherson documenteren de soundchecks, de shows en de aftershows. Een recensie van het Wembley-optreden in oktober 1972, oorspronkelijk gepubliceerd in Melody Maker, geeft inzicht in een van de meest gevierde optredens van Floyd, en er is een volledige lijst van de tourdata.

Dit prachtige boek onthult ook de visuele conceptie van het iconische album-artwork.

Uitgever: ‎ Thames & Hudson (7 maart 2023)
Taal: ‎ Engels
Hardcover editie: ‎ 160 pagina’s
Foto’s: 129 zwart-wit, plus illustraties

Jill Furmanovsky heeft enkele van de grootste muzikanten ter wereld gefotografeerd, waaronder de Rolling Stones, Bob Dylan en Oasis. Ze maakte naam als officiële fotograaf van de band tijdens de opnames van The Dark Side Of The Moon en tijdens de Britse albumtour.

Aubrey Po Powell richtte in 1968 samen met Storm Thorgerson het ontwerpbureau Hipgnosis op en creëerde in de volgende 15 jaar enkele van de meest iconische platenhoezen voor artiesten als Pink Floyd, Led Zeppelin, Paul McCartney en Genesis. Powell is momenteel art director voor Pink Floyd, verantwoordelijk voor het ontwerpen en samenstellen van de recordbrekende tentoonstelling Pink Floyd: Their Mortal Remains, die in 2017 vijf maanden in première ging in het V&A in Londen.

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.