The Pink Floyd: Their Mortal Remains Exhibition in Montreal

7 oktober 2022

The Pink Floyd: Their Mortal Remains Exhibition in Montreal bij Arsenal Contemporary Art Montreal. Canada wordt het zesde land dat gastheer is van de veelgeprezen tentoonstelling Pink Floyd: Their Mortal Remains , de grote overzichtstentoonstelling van Pink Floyd , de muziek en de impact van de band op kunst en cultuur. De titel is ontleend aan Nobody Home, een nummer op The Wall, dat luidt: ” I’ve got a grand piano to prop up my mortal remains“.

Na een succesvol debuut in het prestigieuze Victoria and Albert Museum in Londen in 2017, reisde de tentoonstelling vervolgens naar Italië, Duitsland, Spanje en de Verenigde Staten, trok meer dan 500.000 mensen en komt vanaf 4 november naar Montreal bij Arsenal Contemporary Art Montreal. Dit kunstcentrum in het hart van Griffintown is de ideale ruimte om een ​​reis door de geschiedenis van Pink Floyd aan te moedigen. Van hun legendarische albums tot baanbrekende concerten, tijdloze thema’s, hypermodern design en surrealistische landschappen die tijdens de tentoonstelling evolueren, dit is een kans om je te verdiepen in de creatieve kracht die de band vertegenwoordigt. Tickets zijn nu online te koop: expositionpinkfloyd.com .

De stad Montreal werd gekozen als de eerste locatie om de tentoonstelling buiten Europa en de Verenigde Staten te presenteren, gezien de rijke geschiedenis van de band hiermee. In de afgelopen vijf decennia heeft Pink Floyd daar tussen 1971 en 1994 verschillende legendarische shows gegeven. Zo verwelkomde de show op 6 juli 1977, de best bezochte show in de geschiedenis van het Olympisch stadion, 78.322 toeschouwers. Dit optreden heeft ook direct invloed gehad op het legendarische dubbelalbum The Wall. 

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.