Squaring The Circle: The Story of Hipgnosis

7 september 2022

Net uitgezonden in de Rodeo Screening Room in Los Angeles, Californië, op 24 augustus als onderdeel van het Telluride Film Festival, is een nieuwe documentaire van de gevierde fotograaf, creative director en filmmaker Anton Corbijn. Squaring The Circle: The Story Of Hipgnosis, dat 101 minuten duurt, vertelt het verhaal van Storm Thorgerson en Aubrey ‘Po’ Powell, de creatieve genieën achter de iconische album art design studio, Hipgnosis, verantwoordelijk voor enkele van de meest herkenbare albumhoezen aller tijden. Ze vormden Hipgnosis in Cambridge tijdens de gisting van de jaren zestig en werden rock royalty tijdens de bloeitijd van de jaren zeventig. Ze toverden bezienswaardigheden in het leven die niemand eerder voor mogelijk had gehouden, produceerden beelden die muziek populair maakten die voorheen als randdebiel werd beschouwd, en bevonden zich in het witgloeiende centrum van het gekste, grappigste en meest creatieve tijdperk in de geschiedenis van de populaire muziek.

Gedurende deze periode dicteerden platenmaatschappijen acts als Peter Gabriel, Pink Floyd, Led Zeppelin en Paul McCartney niet hoe hun LP-hoezen eruit moesten zien – Storm en Po deden dat. Ze verdienden geld; ze verloren geld. Ze deden geweldige dingen; ze deden gekke dingen. Ze speelden nooit een noot, maar ze veranderden de muziek. De film bevat gloednieuwe interviews met Roger Waters, David Gilmour & Nick Mason van Pink Floyd, Jimmy Page & Robert Plant van Led Zeppelin, Paul McCartney, Peter Gabriel, Graham Gouldman van 10cc, Noel Gallagher en nog veel meer.

Tot nu toe hebben we geen details over aankomende vertoningen of streamingmogelijkheden, hoewel we vermoeden dat dergelijke informatie binnenkort beschikbaar zal zijn. In de tussentijd is hier een korte blik op een deel van de documentaire, waarin Storm, Po, David, Roger en Nick allemaal praten over de cover van Pink Floyd’s Atom Heart Mother:

Oorsprong nieuws bericht: BrainDamage UK

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.