Pink Floyd wint de beste gitaarsolo aller tijden – luister naar de demo-opnames

1 september 2022

Planet Rock Radio heeft een online poll gehouden om de beste gitaarsolo aller tijden te vinden. Ze lieten fans stemmen op elk nummer dat ze leuk vonden, dus de keuze werd niet beperkt. Het goede nieuws is dat Comfortably Numb van Pink Floyd op nummer één kwam en dat het bijna 10% van de stemmen kreeg – een verbazingwekkend resultaat gezien de open vraag welke gitaarsolo de beste is.

De muziek werd gecomponeerd door David Gilmour tijdens de opname van zijn solo-album in 1978, waar hij een melodie neuriede over de muziek die hij opnam. Hieronder kun je zijn eerste demo-opname beluisteren. Er was ook een demo gemaakt door Pink Floyd onder de werktitel The Doctor, die andere teksten heeft dan de definitieve studioversie, en Roger Waters voegde de tekst daaraan toe als onderdeel van zijn rockopera, The Wall, die in 1979 werd uitgebracht. Producer Bob Ezrin moest Roger overtuigen om het nummer op het album te gebruiken en ik wed dat Roger daar nu geen spijt van heeft.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.