Nieuw Pink Floyd-boek documenteert de Animals-tour

26 juni 2022

Floyd auteur Glenn Povey’s Pink Floyd – The Animals Tour – A Visual History wordt in augustus gepubliceerd

Een gloednieuw Pink Floyd-boek dat de tournee van de band in 1977 documenteert voor hun tiende album, Animals, zal later dit jaar worden gepubliceerd.

Pink Floyd – The Animals Tour – A Visual History door Glenn Povey zal worden gepubliceerd door Apples And Oranges Publishing op 31 augustus. Het is bekend dat Floyd auteur Povey’s tweede boek over de band binnen een week wordt aangekondigd. Pink Floyd In North America 1966-1983, waarin wordt gekeken naar hoe de band het in de VS verging, wordt op 23 september gepubliceerd door Wymer Publishing.

Animals heeft altijd een speciale plaats ingenomen in de harten van Floyd-fans”, vertelt Povey aan Prog. “Misschien omdat het de antithese was van alles wat eraan vooraf was gegaan. Een hardrock – bijna punkrock – Floyd album. Een album dat aantoonbaar het beste gitaarwerk van Gilmour en de meest puntige teksten van Waters bevat.”

“De shows die het album ondersteunden zijn legendarisch – spectaculaire theaterpresentaties die, tot grote ergernis van de band, nooit op film zijn vastgelegd voor het nageslacht. Publieksopnamen van die shows behoren tot de meest gekoesterde in de collecties van fans en vertegenwoordigen enkele van de beste- Opgenomen bootlegs uit elk tijdperk. Dus de release van een 5.1 boxset dit jaar met de mogelijkheid, eindelijk, een professioneel gemixt live optreden dat al jaren onder de neus van fans bengelde, was op zijn zachtst gezegd verleidelijk.

“Ik heb dit boek geschreven met de bedoeling dat het een aanvulling zou zijn op de beloofde uitgave van de 45e-jubileumeditie van het album en heb mijn bergachtige archief doorzocht en samen met nieuw onderzocht materiaal een uitgebreid boek van de periode geproduceerd waarvan ik hoop dat het een waardevolle aanvulling zal zijn op de veeleisende boekenkast van Floyd-fans.”

De spectaculaire tour, die plaatsvond in de eerste helft van 1977, eindigde met persoonlijke problemen van bandleden, leidde uiteindelijk tot breuken tussen de band en de toenemende intolerantie en minachting van Roger Waters jegens de bewondering van de fans, met als hoogtepunt het incident op de laatste show van de tour in Montreal van Waters, spuwend op een fan, die de hoeksteen werd van zijn visie van isolement en waanzin die uiteindelijk leidde tot de oprichting van The Wall twee jaar later.

Pre-order Pink Floyd – The Animals Tour – Een visuele geschiedenis.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.