Hey Hey Rise Up als vinyl en cd single

23 juni 2022

Pink Floyd brengt twee fysieke versies uit van hun eerste nieuw opgenomen muziek in meer dan 25 jaar, ‘Hey Hey Rise Up’.

De single, die in april in eerste instantie digitaal werd uitgebracht ter ondersteuning van de bevolking van Oekraïne en nummer 1 bereikte in 27 landen, zal beschikbaar zijn op 7” en cd-single. Beide formaten zullen ook een herwerkte versie van ‘A Great Day For Freedom’ bevatten, afkomstig van het album van de band uit 1994, The Division Bell. De single zal beschikbaar zijn op 15 juli (exclusief Japan, waar het wordt uitgebracht op 3 augustus – en de VS, Canada, Australië en Mexico, waar het wordt uitgebracht op 21 oktober).

In de hoofdtrack worden David Gilmour en Nick Mason vergezeld door de oude Pink Floyd-bassist Guy Pratt, met Nitin Sawhney op keyboards, en zang van Andriy Khlyvnyuk van de Oekraïense band Boombox. De opbrengst van de fysieke single en de lopende digitale opbrengsten gaan naar humanitaire hulp in Oekraïne.

Voor deze limited edition-release keerde David Gilmour terug naar het nummer ‘A Great Day For Freedom’ van The Division Bell. Hij heeft het nummer herwerkt met behulp van de originele banden met Nick Mason op drums en Richard Wright op keyboards, samen met achtergrondzang van Sam Brown, Claudia Fontaine en Durga McBroom. De muziek voor dit nummer is gecomponeerd door David Gilmour met teksten van Polly Samson en David Gilmour.

Je kunt nu de vinyl- en/of cd vooruit bestellen via de webstore van Pink Floyd: https://store.pinkfloyd.com/hey-hey-rise-up-collection


Bron: pinkfloyd.com

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.