Dub Side Of The Moon hernieuwd

19 juni 2022

Het fantastische Easy Star All-stars album Dub Side of the Moon een cover van de Pink Floyd-klassieker wordt opnieuw uitgebracht in gelimiteerde oplage van 300.

De hele Dark Side of the Moon herschapen tot een dubklassieker door de Easy Star All-stars met Sluggy Ranks, Frankie Paul, Dr Israel, de meditaties enz. De all stars maken Floyds vreemde surrealistische wereld nog vreemder en surrealistischer, en sieren de Engelse bands donkere psychedelische muziek met langzame reggaebeats en duizelingwekkende dub-achtige productie die zowel geïnspireerd als effectief is. “Money” begint met het geluid van bonghits en hoesten in plaats van de kassa, dan grooved naar een reggaebeat terwijl gitaar en orgel de klassieke riff produceren – er is zelfs de saxbreak in het midden. De groep slaat het precies goed op Great Gig in the Sky, met behoud van de stijgende gospelstem. Door de vervreemding van het origineel weg te scheuren, zorgt deze infusie van nieuwe persoonlijkheid ervoor dat het allemaal werkt, waardoor het albumconcept van halfbakken naar visionair wordt verheven.

Het wordt geperst op groen, zwart en geel gestreept vinyl en kan besteld worden via Roughtrade.com

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.