Amused To Death Analogue Productions Edition

19 juni 2022

De “Analogue Productions 4LP Edition” van Roger Waters’ album, Amused To Death, wordt op 2 september in het Verenigd Koninkrijk uitgebracht en zal zeker een populaire (zij het erg dure) keuze zijn voor degenen die het album willen horen op zijn allerbeste.

Deze audiofiele favoriet – en een vlotte verkoper sinds de Analogue Productions 33 1/3 heruitgave in 2015 – is terug met een upgrade. Nu een 45-toeren 4LP-set van 200 gram, de geremasterde audio, aangevuld met James Guthrie, een oude Roger Waters / Pink Floyd-medewerker en co-producer, is huiveringwekkend gedetailleerd – elk krekelgeluid en hondengeblaf op dit onderscheidende album heeft nog meer sonische intensiteit en dimensie. Amused to Death biedt een niet-knipperende blik op een door entertainment geobsedeerde samenleving en behandelt problemen die de afgelopen twee decennia alleen maar complexer en urgenter zijn geworden. Met Amused to Death luidde Roger Waters alarm over een samenleving die steeds meer – en ondoordacht – in de ban is van haar televisieschermen. Drieëntwintig jaar later spreekt het nog steeds tot ons huidige moment op manieren die twee decennia geleden nauwelijks konden worden voorzien. In 2022 is televisie slechts één optie in een eindeloze reeks afleidingen die altijd en overal voor ons beschikbaar zijn, dankzij onze laptops, tablets en smartphones. Met de ogen op onze schermen gekluisterd, kunnen de dilemma’s en onrechtvaardigheden van de echte wereld gemakkelijk uit het zicht verdwijnen.

Geperst bij Quality Record Pressings. De bijgewerkte omslag- en gatefold-art is van Sean Evans, de creative director van Waters’ 2010-2013 ‘The Wall Live’-tour en film.

Je kunt het album reeds bestellen via Roughtrade.com

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.