Record Store Day 2022: Pete Townshend’s Deep End – Face The Face

21 februari 2022

Voor de Records Store Day van dit jaar (Drop 1 op 23 april) zal Pete Townhsend het live album Face The Face uitbrengen. Het is een opname uit 1986. Townshend toerde met de band Deep End, waaronder David Gilmour, Simon Phillips, Jody Linscott, Peter Hope-Evans, Chucho Merchan, John “Rabbit” Bundrick, de Kick Horns, en vijf zangeressen.

Pete Townshend’s Deep End – Face The Face
Record Store Day-release
Label: Mercurius
Release: 23 april 2022
Formaat: 2-LP Vinyl, Geel, Beperkt tot 3500 exemplaren
Catalogusnummer: 60243871864

Deze show werd opgenomen voor de Duitse tv-serie Rockpalast in Cannes in januari 1986. Pete Townshend’s Deep End toerde ter ondersteuning van zijn solo-conceptalbum “White City: A Novel”. Verschillende van de muzikanten die op het album verschenen, waren te zien in de line-up van de Deep End, waaronder David Gilmour van Pink Floyd op leadgitaar.

De setlist bevat nummers van het album “White City”, andere Townshend-solotracks, Who-klassiekers, het nummer “Blue Light” van David Gilmour en een paar verrassingen.

Pete Townshend over David Gilmour:Among players — particularly among British players — he’s incredibly highly rated — adored, I’d say. And he has a way of, of, of putting incredible feeling into everything that he does. I suppose technically, he’s very good. Uh, but that’s not the important thing. The important thing is the way that he plays.

Er komt niets uit van Pink Floyd voor Record Store Day in april. Voivod brengt hun album Nothingface uit, met daarop een cover van Astronomy Domine. Dat was het enige met Pink Floyd connecties.

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.