Schilderij van Syd Barrett wordt deze maand geveild

7 februari 2022

Een schilderij van Syd Barrett wordt later deze maand geveild voor een richtprijs van £ 3.000 tot £ 5.000 plus vergoedingen. Het schilderij, geauthenticeerd door de zus van Syd Barrett, Rosemary, is lot 284 in de Cheffin’s Art and Design-veiling vanaf 10 uur op 24 februari 2022.

Het schilderij werd voor het laatst verkocht in 2006 in de originele Cheffin’s veiling van de bezittingen van Syd Barrett na zijn overlijden. Het was lot 719 en bracht £ 4.200 plus kosten op. Laten we het schilderij voorstellen, het heet ‘West Kennet- Earth and Sky aquarel’.

Brian Wernham, die het schilderij verkoopt, deelde het volgende over het schilderij en de veiling: “Ik heb het geïdentificeerd als een schilderij van de megalieten in West Kennet. Syd was dol op megalieten en zijn scherpe oog voor kleur wordt gedemonstreerd in dit zeer zeldzame late kunstwerk. Hij verbrandde het grootste deel van zijn laatste kunstwerken, haalde vooral voldoening uit het proces en gooide vervolgens helaas het grootste deel van de resulterende kunst weg op zijn vreugdevuur. Ik liet Trumpington Galleries in Cambridge het schilderij professioneel inlijsten en betaalde extra voor UV-bestendig glas. Het schilderij is lot 284 van de The Art & Design Sale die op 24 februari wordt gehouden in Chefins of Cambridge. Schatting minimaal £ 3.000 – £ 5.000. Online en telefonische biedingen worden geaccepteerd (vooraf een account aanmaken). Een eerder werk van Syd met een waarde in dat bereik werd afgelopen mei verkocht voor £ 28.270….”

Nieuwsbron: Neptune Pink Floyd

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.