Rock Legends nemen Pink Floyd’s Animals-album op

9 oktober 2021

Na het enorm succesvolle Still Wish You Were Here-project dat eerder dit jaar werd uitgebracht, is een nieuwe bijeenkomst van klassieke, prog- en artrock-supersterren samengekomen om Pink Floyds ambitieuze conceptalbum uit 1977, Animals!

Door het gloeiend hete gitaarwerk van Floyd-gitarist David Gilmour te combineren met het ijskoude cynisme van de teksten van Roger Water, wordt Animals door die-hard Floyd-fans alom geprezen als een van de meest conceptuele en compromisloze albums van de groep uit hun carrière, en zeker zette de toon voor de commerciële doorbraak die twee jaar later zou komen met The Wall uit 1979.

Nu, enkele van de meest ervaren spelers en zangers ter wereld, waaronder jazzrockgitaarlegende Al Di Meola, psych-rock peetvader Arthur Brown, drummeester Billy Cobham, UFO’s Vinnie Moore, Bauhaus’s David J, Dream Theater’s James LaBrie, en zo nog veel meer komen om hun unieke draai aan dit magnum opus te geven.

Elk nummer van dit baanbrekende werk is volledig opnieuw vormgegeven met moderne producties en smaakvolle muzikale toevoegingen, terwijl het trouw blijft aan de bedwelmende en subtiel complexe composities van het originele album.

Animals Reimagined – A Tribute To Pink Floyd staat gepland voor een release op 19 november 2021 op zowel cd als digitaal, met een vinylversie in 2022. De cd-versie wordt geleverd in een luxe 6-panel digipak met artwork gemaakt doo Mike “Beeple” Winkelmann, met cover art ontworpen door James McCarthy.

Album bevat optredens van Al Di Meola, Albert Lee, Rick Wakeman, Martin Barre, Carmine Appice, Jordan Rudess, Billy Cobham, Jan Akkerman en meer!

Pre-order de cd: https://cleorecs.com/store/shop/animals-reimagined-a-tribute-to-pink-floyd-cd/
Pre-order/pre-save de digitale: https://orcd.co/animals_reimagined

Tracks en uitvoerenden:

  1. Pigs On A Wing 1 – Nick van Eede (Cutting Crew) & Martin Barre (Jethro Tull)
  2. Dogs – Graham Bonnet (Rainbow), Vinnie Moore (UFO), Kasim Sulton (Utopia), Jordan Rudess (Dream Theater) & Pat Mastelotto (King Crimson)
  3. Pigs (Three Different Ones) – James LaBrie (Dream Theatre), Al Di Meola, Joe Bouchard (Blue Öyster Cult), Patrick Moraz (The Moody Blues) & Billy Cobham (Mahavishnu Orchestra)
  4. Sheep – Arthur Brown, Rick Wakeman (Yes), Jan Akkerman (Focus), David J. (Bauhaus) & Carmine Appice (Cactus/Vanilla Fudge)
  5. Pigs On A Wing 2 – Jon Davison (zanger van Yes), Albert Lee & Billy Sherwood (Yes)

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.