Nieuw album Jools Holland, met David Gilmour

8 oktober 2021

Op 19 november 2021 komt een nieuw album van Jools Holland uit, met daarop een nummer met David Gilmour. Het album verschijnt als LP en CD.

Het album, Pianola. Piano & Friends wordt beschreven als een “liefdevol eerbetoon aan de zwart-witte toetsen, een eerbetoon aan de gemeenschap en gezelligheid die de piano inspireert en de vonk van Jools’ diepe liefde voor muziek. Het album toont de levendige veelzijdigheid en virtuositeit van Jools Holland en zijn levenslange vriend, samen met een werkelijk unieke line-up van enkele van ’s werelds grootste artiesten: Rick Wakeman; David Gilmour; Ruby Turner; Herbie Hancock; Booker T.; Tom Jones; Gregory Porter; Mousse T.; Yolanda Brown; Dr. John; Joe Bonamassa; Trombone Shorty en meer…”

Opgenomen tijdens de lockdown-periode en vanuit vele hoeken van de wereld, is het album geproduceerd door multi-instrumentalist Nitin Sawhney en Jools’ oude producer Laurie Latham. Jools zei: “Ik ben nederig dat ik deze plaat heb gemaakt met de grootste instrumentale en vocale artiesten van onze tijd. En ik ben mijn levenslange vriend de piano zo dankbaar dat hij dit mogelijk heeft gemaakt.”

David speelt op track 5, Blues For The End Of Time, met “sonic space design” van Dhani Harrison (wat dit precies inhoud weet geen mens).

Nieuwsbron: BrainDamage UK

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.